Πανόραμα αγοράς. 04 Μάιος 2016

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για την αγορά κατ 'ευθείαν στα εισερχόμενα μηνυματά σας;
Εγγραφείτε στο Πανόραμα Αγοράς Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις για την τάση και για πιο έγκαιρη πληροφόρηση από ειδικούς αναλυτές για να παραμείνετε στην κορυφή της αγοράς;.


 


 

Πανόραμα Αγορών. 4 Μαΐου, 2016

I. Εστίαση στην αγορά:


Το δολάριο ΗΠΑ συνέχισε να αυξάνεται κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης το πρωί, με πιθανότατα ρευστοποιήσεων καθώς δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι για την εν λόγω αύξηση. οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την απελευθέρωση των στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ την Παρασκευή.

Κυριότερα γεγονότα σήμερα θα είναι κυκλοφορία της Έκθεσης ADP για την απασχόληση στις ΗΠΑ (12:15 GMT) και ο δείκτης ISM εκτός μεταποίησης για τους Υπεύθυνους Προμηθειών (PMI) (14:00 GMT). Και οι δύο εκθέσεις είναι πιθανό να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο δολάριο ΗΠΑ, τους χρηματιστηριακούς δείκτες και το χρυσό.

Η Tesla Motors (TSLA) θα είναι στο επίκεντρο σήμερα. Η εταιρεία θα κυκλοφορήσει την τριμηνιαία έκθεσή της μετά το κουδούνι. Προβλέψεις: EPS - $ 0.65, έσοδα $ 1,602.78 εκατομμύρια.II. Τα σημαντικότερα γεγονότα της αγοράς:


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την έκθεση για τις Οικονομικές Προβλέψεις της Άνοιξης 2016, την Τρίτη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μείωσε τις προβλέψεις ανάπτυξης για το τρέχον και τα επόμενα έτη. Η οικονομία της Ευρωζώνης αναμένεται να αυξηθεί 1,6% το 2016, κάτω από την προηγούμενη εκτίμηση του 1,7%, και 1,8% το 2017, κάτω από την προηγούμενη πρόβλεψη του 1,9%. Ο πληθωρισμός υποβαθμίστηκε σε 0,2% από 0,5% για το τρέχον έτος και στο 1,4% από 1,5% για το επόμενο έτος. «Η ανάπτυξη στην Ευρώπη πρόκειται να κρατήσει ψηλά παρά το δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον. Υπάρχουν ενδείξεις για προσπάθειες της πολιτικής σταδιακά για την παροχή περισσότερων θέσεων εργασίας και την υποστήριξη των επενδύσεων. Αλλά έχουμε πολλά περισσότερα να κάνουμε για την αντιμετώπιση της ανισότητας», είπε Pierre Moscovici, ο Επίτροπος Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων , Φορολογίας και τελωνειακής. «Η ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ παραμένει άνιση, τόσο μεταξύ των κρατών μελών όσο και μεταξύ των πιο αδύναμων και των ισχυρότερων κοινωνιών", πρόσθεσε.

• Στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Benoit Coeuré είπε σε ομιλία του την Τρίτη ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα μειώσει επιτόκιο καταθέσεων της σε «παράλογα χαμηλά επίπεδα». «Αν μη τι άλλο, η ομαλή μετάβαση στους αρνητικούς ρυθμούς υπογράμμισε μόνο την προσαρμοστικότητα των συμμετεχόντων στην αγορά σε αυτό το νέο περιβάλλον, ιδίως τη βιομηχανία αμοιβαίων κεφαλαίων της αγοράς χρήματος», είπε. Ο Coeuré σημείωσε ότι η κερδοφορία των τραπεζών βελτιώθηκε, υποστηριζόμενη από τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.

• Στο Σαν Φρανσίσκο ο Πρόεδρος της Fed John Williams, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η οικονομία των ΗΠΑ ήταν έτοιμη για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, προσθέτοντας ότι η αύξηση των επιτοκίων θα πρέπει να είναι σταδιακή. Εξέφρασε την ανησυχία ότι τα περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσαν να μειωθούν αν η Fed αυξήσει το βασικό της επιτόκιο.

• Στην Fed της Ατλάντα ο πρόεδρος Dennis Lockhart, δήλωσε την Τρίτη ότι μια αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο ήταν ακόμη δυνατή, εάν η οικονομία των ΗΠΑ βελτιωθεί. Πρόσθεσε ότι δύο αυξήσεις των επιτοκίων ήταν πιθανές αυτό το έτος. Αλλά σημείωσε ότι η πιθανή έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένας κίνδυνος για την οικονομία των ΗΠΑ. Ο Lockhart δεν είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) του τρέχοντος έτους.

• Ο συν-επικεφαλής της Goldman Sachs Group Inc., David Solomon είπε σε ομιλία του τη Δευτέρα ότι τα αρνητικά επιτόκια θα μπορούσε να οδηγήσει σε αστάθεια καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά έψαχναν για υψηλότερες αποδόσεις. Σημείωσε ότι δεν υπάρχουν φούσκες, προσθέτοντας ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα ήταν σε καλή κατάσταση.

• Στην Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) ο Κυβερνήτης Haruhiko Kuroda δήλωσε τη Δευτέρα ότι η πρόσφατη άνοδος του γιεν μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανάκαμψη της οικονομίας της Ιαπωνίας. " Παρακολουθούμε στενά τον τρόπο που αυτές οι εξελίξεις της αγοράς θα μπορούσαν να επηρεάσουν την οικονομία και τις τιμές της Ιαπωνίας", πρόσθεσε. Ο Kuroda επανέλαβε ότι η BoJ ήταν έτοιμη να προσθέσετε περαιτέρω μέτρα τόνωσης αν χρειαστεί για να φτάσει το στόχο του 2% για τον πληθωρισμό. Η BoJ τόνισε ότι η νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας δεν έχει ως στόχο την αποδυνάμωση του γεν.

• Η στατιστική υπηρεσία στη Νέα Ζηλανδία έφερε στη δημοσιότητα στοιχεία για την αγορά εργασίας αργά το βράδυ της Τρίτης. Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 5,7% το πρώτο τρίμηνο, από 5,4% το τέταρτο τρίμηνο, χωρίς προσδοκίες για αύξηση 5,5%. Το σχήμα το τέταρτο τρίμηνο αναθεωρήθηκε από 5,3%. Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,2% το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για αύξηση 0,7%, μετά από αύξηση 0,9% το τέταρτο τρίμηνο. Το ποσοστό συμμετοχής αυξήθηκε στο 69,0% το πρώτο τρίμηνο, από 68,4% το τέταρτο τρίμηνο. "Το συνολικό εργατικό δυναμικό αυξήθηκε κατά 38.000 ανθρώπους το τρίμηνο του Μαρτίου του 2016. Αυτό οδήγησε τους Νεοζηλανδούς σε πιο μεγάλη ανεργία από ό, τι πριν από τρεις μήνες", δήλωσε για την αγορά εργασίας και τα νοικοκυριά ο ανώτερος διευθυντής Jason Attewell.


III. Η κατάσταση της αγοράς

Αγορά Συναλλάγματος

Το συνάλλαγμα EUR / USD διαπραγματεύτηκε ελαφρώς χαμηλότερα στις ρευστοποιήσεις. Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρατήρησαν τα σχόλια από τους αξιωματούχους της Fed. Ο πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο John Williams, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η οικονομία των ΗΠΑ ήταν έτοιμη για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, προσθέτοντας ότι η αύξηση των επιτοκίων θα πρέπει να είναι σταδιακή. Στην Ατλάντα, ο πρόεδρος της Fed, Dennis Lockhart, δήλωσε την Τρίτη ότι μια αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο ήταν ακόμη πιθανή, εάν η οικονομία των ΗΠΑ βελτιωθεί. Πρόσθεσε ότι δύο αυξήσεις των επιτοκίων ήταν πιθανές αυτό το έτος. οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την απελευθέρωση της έκθεσης της ADP για την απασχόληση στις ΗΠΑ και το ISM του PMI εκτός κατασκευής αργότερα μέσα στην ημέρα. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,1615 (υψηλό 3ης Μαΐου 03. Επίπεδο στήριξης - $ 1,1444 (χαμηλό της 2ας Μαΐου).

 

Το συνάλλαγμα GBP/USD διαπραγματεύτηκε μικτά. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την απελευθέρωση των δεδομένων του Η.Β. για το PMI κατασκευής σήμερα. Ο δείκτης αναμένεται να μειωθεί τον Απρίλιο. Η Markit Economics κυκλοφόρησε τον δείκτη υπευθύνων προμηθειών κατασκευής (PMI) για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τρίτη. Η Markit / Χρηματοδοτούμενο Ίδρυμα Προμηθειών & Εφοδιασμού κυκλοφόρησε το PMI μεταποίησης για το Ηνωμένο Βασίλειο που μειώθηκε στο 49,2 τον Απρίλιο από 50,7 το Μάρτιο, χωρίς προσδοκίες για αύξηση στο 51,2. Ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2013. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,4768 (υψηλό 3ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - $ 1,4472 (χαμηλό της 27ης Απριλίου).

 

Το συνάλλαγμα AUD/USD διαπραγματεύτηκε μικτά. Οι συμμετέχοντες στην αγορά συνέχισαν να παρατηρούν την απελευθέρωση της απόφασης για το επιτόκιο της RBA. Η κεντρική τράπεζα μείωσε το βασικό της επιτόκιο στο 1,75% από 2,00% την Τρίτη. Οι αναλυτές ανέμεναν η  RBA να κρατήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική. Όμως, η μείωση των επιτοκίων δεν ήταν μια μεγάλη έκπληξη, καθώς τα αυστραλιανά στοιχεία για τον πληθωρισμό των τιμών καταναλωτή για το πρώτο τρίμηνο ήταν ασθενέστερα από ό, τι αναμενόταν από τους αναλυτές. Επίπεδο αντίστασης - AUD0.7717 (υψηλό 3ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - AUD0.7412 (χαμηλό της 16ης Μαρτίου).

 

Το συνάλλαγμα USD/JPY διαπραγματεύτηκε υψηλότερα σε ρευστοποιήσεις. οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την απελευθέρωση των στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ την Παρασκευή. Στην τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) ο Κυβερνήτης Haruhiko Kuroda δήλωσε τη Δευτέρα ότι η πρόσφατη άνοδος του γιεν μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανάκαμψη της οικονομίας της Ιαπωνίας. Ο Kuroda επανέλαβε ότι η BoJ ήταν έτοιμη να προσθέσετε περαιτέρω μέτρα τόνωσης αν χρειαστεί για να φτάσει το στόχο του 2% για τον πληθωρισμό. Ο κυβερνήτης της BoJ τόνισε ότι η νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας δεν έχει ως στόχο την αποδυνάμωση του γιεν. Επίπεδο αντίστασης - Y111.88 (υψηλό της 28ης Απριλίου). Επίπεδο στήριξης - Y105.20 (χαμηλό της 15ης Οκτώβρη, 2014).

 


Χρηματιστήριο 

Δείκτης Αξία Μεταβολή

S&P 2,063.37 -0.87%

NASDAQ 4,763.22 -1.13%

Dow 17,750.91 -0.78%

Nikkei 16,147.38 -3.11%

Hang Seng 20,516.89 -0.77%

Shanghai 2,991.1 -0.05%


Αμερικανικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν χαμηλότερα την Τρίτη στην απόφαση επιτοκίων της RBA και λόγω του αδύναμου δείκτη υπευθύνων προμηθειών παραγωγής (PMI) από την Κίνα. Το κινέζικο PMI Markit / Caixin κατασκευής υποχώρησε στο 49,4 τον Απρίλιο από 49,7 τον Μάρτιο. Η μείωση προήλθε από την υποχώρηση των συνολικών νέων παραγγελιών και των νέων εργασιακών εξαγωγών. Η έξοδος είχε ελάχιστα αλλάξει, ενώ η απασχόληση συνέχισε να μειώνεται. Η RBA μειώσει το βασικό της επιτόκιο στο 1,75% από 2,00% την Τρίτη. Οι αναλυτές ανέμεναν η RBA να κρατήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου ζυγίζεται και στους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Ασιατικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν χαμηλότερα. Οι αγορά στην Ιαπωνία έκλεισε για μια αργία. Οι κινέζικοι χρηματιστηριακοί δείκτες διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά συνέχισαν να παρατηρούν τα κινέζικα στοιχεία PMI μεταποίησης της Markit / Caixin. Ο δείκτης υποχώρησε στο 49,4 τον Απρίλιο από 49,7 τον Μάρτιο. Η μείωση προήλθε από την υποχώρηση των συνολικών νέων παραγγελιών και των νέων εργασιών εξαγωγής.

Ευρωπαϊκοί δείκτες μετοχών διαπραγματεύθηκαν μικτά στην χρηματιστηριακή συνεδρίαση το πρωί.


Αγορά Ομολόγων

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10 ετών σημειώσεων κατέχουν το 1,80%

(0 Μονάδες Βάσης)

Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων κατέχουν το 0, 22%

(+2 Μονάδες Βάσης)

Οι αποδόσεις των 10ετών gilts του Ηνωμένου Βασιλείου κατέχουν το 1,53% 

(-7 Μονάδες Βάσης)


Αγορά Εμπορευμάτων 

Light Sweet Crude Oil (WTI) futures διαπραγματεύθηκε υψηλότερα. Το αργό πετρέλαιο για παράδοση τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στα $ 43,77 (+ 0,27%). Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα μετά τη χθεσινή σημαντική πτώση. Σύμφωνα με το API, την Τρίτη, στις ΗΠΑ τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την κυκλοφορία των αποθεμάτων αργού πετρελαίου από την Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας σήμερα στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές αναμένουν τα αποθέματα αργού πετρελαίου να αυξηθούν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

 

Χρυσός διαπραγματεύθηκε στα $ 1.281,10 (-0,41%). Η τιμή του έπεσε σε ένα ισχυρότερο δολάριο Η.Π.Α..

 

 

 IV. Τα σημαντικότερα γεγονότα της σημερινής συνεδρίασης (ώρα GMT0)06:45 Γαλλία Εμπορικό Ισοζύγιο

07:50 Γαλλία PMI Υπηρεσιών

07:55 Γερμανία PMI Υπηρεσιών

08:00 Ευρωζώνη PMI Υπηρεσιών

08:30 Ηνωμένο Βασίλειο PMI Κατασκευής

09:00 Ευρωζώνη Λιανικές Πωλήσεις

11:00 U.S. MBA Αιτήσεις Δανείων

12:15 U.S. ADP Έκθεση για την απασχόληση

12:30 U.S. Το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος

12:30 U.S. Μη αγροτική παραγωγικότητα

12:30 U.S. Διεθνές Εμπόριο

13:45 U.S. PMI Υπηρεσιών

14:00 U.S. Εργοστασιακές Παραγγελίες

14:00 U.S. ISM εκτός Βιομηχανίας

14:30 U.S. Τα αποθέματα αργού πετρελαίου
Μπορείτε να διαγραφείτε εδώ.


Όλο το δημοσιευμένο υλικό, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων, τιμές και γραφήματα είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και η TeleTRADE παρέχει μια υπηρεσία εκτέλεσης μόνο. 

Το υλικό αυτό δεν αποτελεί και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι αποτελεί ούτε επενδυτική συμβουλή, ούτε σύσταση για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου, ούτε να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε συναλλαγές, ούτε οποιαδήποτε άλλη νομική πράξη. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται λαμβάνονται από TeleTRADE από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες και ακριβείς, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή είναι ακριβείς. Οι πληροφορίες ή τα στοιχεία ή οι απόψεις που περιέχονται στο παρόν είναι δυνατόν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. 

Η TeleTRADE αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη ή εγγύηση για την ακρίβεια, την επικαιρότητα, την επάρκεια ή την πληρότητα του υλικού και για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά οποιουδήποτε είδους, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό σε, οποιαδήποτε απώλεια κερδών, τα οποία μπορεί να προκύψουν άμεσα ή έμμεσα από τη χρήση ή την εξάρτηση από τέτοιες υλικό. 

Παρελθοντικές  ή προσομοιωμένες προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων, και η πρόβλεψη δεικτών δεν αποτελεί αξιόπιστο οδηγό για τις μελλοντικές επιδόσεις. Το δημοσιευμένο υλικό δεν έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της επενδυτικής έρευνας, και δεν υπόκειται σε καμία απαγόρευση διαπραγμάτευσης πριν από τη διάδοση των ερευνητικών επενδύσεων.


 


ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ EMAIL ΜΟΥ

Μάιος 2016
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • 2003
 • 2002
Δευ
Τρί
Τετ
Πέμ
Παρ
Σάβ
Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Όλο το δημοσιευμένο υλικό αποτελεί επικοινωνία μάρκετινγκ αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και η εξάρτηση σε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια. Οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων. Παρακαλώ διαβάστε το πλήρες έγγραφο αποποίησης ευθυνών.