Πανόραμα αγοράς. 09 Μάιος 2016

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για την αγορά κατ 'ευθείαν στα εισερχόμενα μηνυματά σας;
Εγγραφείτε στο Πανόραμα Αγοράς Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις για την τάση και για πιο έγκαιρη πληροφόρηση από ειδικούς αναλυτές για να παραμείνετε στην κορυφή της αγοράς;.


 


 

Πανόραμα Αγορών. 9 Μαΐου, 2016

I. Εστίαση στην αγορά:


Η απελευθέρωση των στοιχείων της Παρασκευής για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ ήταν ακόμα στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης το πρωί. Στις ΗΠΑ τα δεδομένα της αγοράς εργασίας ήταν ασθενέστερα από ό, τι αναμενόταν από τους αναλυτές. Τα δεδομένα θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι η Fed θα καθυστερήσει περαιτέρω τις αυξήσεις των επιτοκίων της. Ο αντίκτυπος στις αγορές ήταν μέτριος.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης το πρωί. Το αργό WTI αυξήθηκε κατά 2%. Η αύξηση αυτή προήλθε από την πυρκαγιά στον Καναδά. Η είδηση ότι στη Σαουδική Αραβία έχει αντικατασταθεί ο υπουργός Πετρελαίου Ali al-Naimi από τον Khalid Al Falih, πρόεδρο της Εταιρείας της Πετρελαίου Σαουδικής Αραβίας, ήταν επίσης στο επίκεντρο. Ο Al-Naimi κατείχε τη θέση από το 1995.

Η σημερινή συνεδρίαση είναι πιθανό να είναι ήσυχη λόγω απουσίας οποιωνδήποτε σημαντικών οικονομικών εκθέσεων.II. Τα σημαντικότερα γεγονότα της αγοράς:


Ο νέος υπουργός ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid al-Falih δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα θα συνεχίσει την πολιτική της στον τομέα του πετρελαίου. «Παραμένουμε προσηλωμένοι στη διατήρηση του ρόλου μας στις διεθνείς αγορές ενέργειας και την ενίσχυση της θέσης μας ως τον πιο αξιόπιστο προμηθευτή ενέργειας στον κόσμο», είπε. Αl-Falih που αντικατέστησε τον υπουργό πετρελαίου Ali al-Naimi. 

• Ο Πρόεδρος της Fed στη New York, William C. Dudley, δήλωσε σε συνέντευξή του την Παρασκευή ότι θα ήταν σκόπιμο να αυξήσει το επιτόκιο δύο φορές φέτος. «Νομίζω ότι είμαστε ακόμη σε καλό δρόμο», είπε. Ο Dudley αναμένει ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα συνεχίσει να ενισχύεται, παρά την αδύναμη ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο. Ο Dudley είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC).

• Η εταιρεία εξορύξεων πετρελαίου Baker Hughes ανέφερε την Παρασκευή ότι ο αριθμός των ενεργών εξέδρων πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 4 εξέδρες έως 328 την περασμένη εβδομάδα. Ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2009. Ο αριθμός των εξεδρών φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 1 έως 86. Οι συνδυασμένες εξέδρες άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά 5 έως 415.

• Στην Τράπεζα του Καναδά (BOC) ο Υποδιοικητής  Lawrence Schembri, δήλωσε σε ομιλία του την Παρασκευή ότι οι κεντρικές τράπεζες θα μπορούσαν να συμβάλουν στην οικονομική σταθερότητα. «Έτσι, αν και οι κεντρικές τράπεζες δεν αναλαμβάνουν, θα έχουν μια ευρεία δέσμη μέσων για τον περιορισμό στα οικονομικά τρωτά σημεία, που έχουν αυτό το σύστημα, που μπορούν και χρησιμοποιούνται για την προώθηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας με τη δημοσιοποίηση των αναλύσεων των οικονομικών τρωτών σημείων, των κινδύνων και τη διατύπωση συστάσεων για τις δράσεις προληπτικής πολιτικής », είπε. «Την ίδια στιγμή που οι κεντρικές τράπεζες ενισχύουν τις προσπάθειές τους για την προώθηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, θα πρέπει να διατηρήσουν την εστίασή τους σχετικά με τη νομισματική πολιτική για την επίτευξη των τιμών και τη μακροοικονομική σταθερότητα. Αυτές είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την οικονομική σταθερότητα », πρόσθεσε ο Schembri. Στην Τράπεζα του Καναδά ο αναπληρωτής διοικητής σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα εισάγει ένα πλαίσιο για τεστ αντοχής, που θα ενσωματώνει διάφορους τομείς του χρηματοπιστωτικού συστήματος. 

• Ο εποχιακά διορθωμένος δείκτης υπευθύνων προμηθειών Ivey του Καναδά αναρριχήθηκε στο 53,1 τον Απρίλιο από 50,1 τον Μάρτιο. Οι αναλυτές ανέμεναν ο δείκτης να ανέλθει σε 52,5. Μια ανάγνωση πάνω από 50 δείχνει μια αύξηση στο ρυθμό της δραστηριότητας, κάτω του 50 υποδηλώνει συρρίκνωση του ρυθμού της δραστηριότητας. Ο δείκτης  προμηθευτών ήταν κάτω στο 46,8 τον Απρίλιο από 48,5 το Μάρτιο, ενώ ο δείκτης απασχόλησης υποχώρησε στο 49,9 από 50,7. Ο δείκτης τιμών μειώθηκε στο 53,9 τον Απρίλιο από 58,5 το Μάρτιο, ενώ τα αποθέματα αυξήθηκαν σε 52,3 από 48,6.

• Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Taro Aso είπε πριν από το κοινοβούλιο τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος, αν το γεν αυξηθεί περαιτέρω, προσθέτοντας ότι η μεταβλητότητα του γιεν ήταν ανεπιθύμητη. "Για την Ιαπωνία, η υπερβολική μεταβλητότητα του γιεν επηρεάζει το εμπόριο της Ιαπωνίας, τιςς οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές όσο αυξάνεται γιεν, όταν πέφτει είναι ανεπιθύμητο», δήλωσε ο Aso. "Αν συμβεί τέτοιου είδους κίνηση, η Ιαπωνία είναι έτοιμη να παρέμβει στην αγορά», πρόσθεσε.

• Το κινέζικο τελωνείο κυκλοφόρησε τα εμπορικά δεδομένα του την Κυριακή. Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας αναρριχήθηκε στα 45.560 εκατομμύρια $ τον Απρίλιο από $ 29,86 δισεκατομμύρια το Μάρτιο, από $ 32.590 εκατομμύρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για αύξηση σε πλεόνασμα $ 40,00 δις. Οι εξαγωγές μειώθηκαν με ετήσιο ρυθμό 1,8% τον Απρίλιο, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 10,9%, η δέκατη έβδομη συνεχόμενη πτώση.


III. Η κατάσταση της αγοράς

Αγορά Συναλλάγματος

Το συνάλλαγμα EUR / USD διαπραγματεύτηκε ελαφρώς υψηλότερα. Οι συμμετέχοντες στην αγορά συνέχισαν να παρατηρούν τα δεδομένα των ΗΠΑ για την αγορά εργασίας. Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε τα στοιχεία για την αγορά εργασίας, την Παρασκευή. Η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε 160.000 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, χωρίς τις προσδοκίες για αύξηση των 202.000 θέσεων εργασίας, μετά από μια αύξηση 208.000 θέσεις εργασίας το Μάρτιο. Η φιγούρα του Μαρτίου αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από την αύξηση 215.000 θέσεων εργασίας. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,1539 (υψηλό 4ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - $ 1,1217 (χαμηλό της 22ας Απριλίου).

 

Το συνάλλαγμα GBP/USD διαπραγματεύτηκε μικτά. Η αβεβαιότητα γύρω από το δημοψήφισμα για την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να είναι στο επίκεντρο σήμερα. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,4768 (υψηλό 3ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - $ 1,4296 (χαμηλό της 21ης Απριλίου).

 

Το συνάλλαγμα AUD/USD διαπραγματεύτηκε μικτά σχετικά με τα στοιχεία για το κινεζικό εμπόριο. Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας αναρριχήθηκε στα $ 45.560 εκατομμύρια τον Απρίλιο από $ 29,86 δισεκατομμύρια το Μάρτιο, από $ 32.590 εκατομμύρια , ξεπερνώντας τις προσδοκίες για αύξηση σε πλεόνασμα $ 40,00 δις. Οι εξαγωγές μειώθηκαν με ετήσιο ρυθμό 1,8% τον Απρίλιο, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 10,9%, τη δέκατη έβδομη συνεχόμενη πτώση. Η υποβάθμιση των προβλέψεων της RBA για τον πληθωρισμό παρέμειναν επίσης στο επίκεντρο. Η RBA απελευθέρωσε τη δήλωση της για τη Νομισματική Πολιτική, την Παρασκευή. Η κεντρική τράπεζα μείωσε τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό. Η RBA δήλωσε ότι η αβεβαιότητα ζυγίζεται για τον πληθωρισμό των τιμών καταναλωτή στην Αυστραλία, προσθέτοντας ότι θα προσαρμόσει τη νομισματική της πολιτική για την τόνωση της κατανάλωσης και του πληθωρισμού. Επίπεδο αντίστασης - AUD0.7515 (υψηλό 4ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - AUD0.7300 (ψυχολογικό επίπεδο).

 

Το συνάλλαγμα USD/JPY διαπραγματεύτηκε υψηλότερα σε σχόλια από τον Ιάπωνα υπουργό Οικονομικών Taro Aso. Είπε πριν από το κοινοβούλιο τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος, αν το γεν αυξηθεί περαιτέρω, προσθέτοντας ότι η μεταβλητότητα του γιεν ήταν ανεπιθύμητη. Επίπεδο αντίστασης - Y109.78 (MA (200) στο διάγραμμα Η4). Επίπεδο στήριξης - Y105.54 (χαμηλό 3ης Μάη).

 

Χρηματιστήριο 

Δείκτης Αξία Μεταβολή

S&P 2,057.14 +0.32%

NASDAQ 4,736.16 +0.40%

Dow 17,740.63 +0.45%

Nikkei 16,216.03 +0.68%

Hang Seng 20,151.39 +0.21%

Shanghai 2,832.91 -2.76%


Αμερικανικοί δείκτες μετοχών έκλεισε υψηλότερα την Παρασκευή σχετικά με τα δεδομένα της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ. Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε τα στοιχεία για την αγορά εργασίας, την Παρασκευή. Η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε 160.000 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, χωρίς προσδοκίες για αύξηση 202.000 θέσεων εργασίας, μετά από μια αύξηση των 208.000 θέσεις εργασίας το Μάρτιο. Η φιγούρα του Μαρτίου αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από αύξηση 215.000 θέσεων εργασίας. Η αύξηση προήλθε από την άνοδο στις επαγγελματικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες, την υγειονομική περίθαλψη, και τις χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες. Το ποσοστό ανεργίας των ΗΠΑ παρέμεινε αμετάβλητο στο 5,0% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τις προσδοκίες. Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τις προβλέψεις, μετά από άνοδο 0,2% το Μάρτιο. Η φιγούρα του Μαρτίου αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από μια αύξηση 0,3%.

Ασιατικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν μικτά. Ο Ιαπωνικός χρηματιστηριακός δείκτη Nikkei έπεσε σε ένα αδύναμο γιέν. Ο κινεζικός χρηματιστηριακός δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε στα στοιχεία για το κινεζικό εμπόριο. Το κινέζικο Τελωνείο κυκλοφόρησε τα εμπορικά δεδομένα του την Κυριακή. Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας αναρριχήθηκε στα 45.560 εκατομμύρια $ τον Απρίλιο από $ 29,86 δισεκατομμύρια το Μάρτιο, από 32.590 εκατομμύρια $, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για αύξηση σε πλεόνασμα $ 40,00 δις. Οι εξαγωγές μειώθηκαν με ετήσιο ρυθμό 1,8% τον Απρίλιο, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 10,9%, τη δέκατη έβδομη συνεχόμενη πτώση..

Ευρωπαϊκοί δείκτες μετοχών διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα στην χρηματιστηριακή συνεδρίαση το πρωί.


Αγορά Ομολόγων

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10 ετών σημειώσεων κατέχουν το 1,78%

(+1 Μονάδα Βάσης)

Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων κατέχουν το 0, 17%

(+2 Μονάδες Βάσης)

Οι αποδόσεις των 10ετών gilts του Ηνωμένου Βασιλείου κατέχουν το 1,42% 

(-4 Μονάδες Βάσης)


Αγορά Εμπορευμάτων 

Light Sweet Crude Oil (WTI) futures διαπραγματεύθηκε υψηλότερα. Το αργό πετρέλαιο για παράδοση τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στα $45.45 (+1.77%). Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα από τη μείωση της παραγωγής στον Καναδά λόγω της πυρκαγιάς και την είδηση ότι στη Σαουδική Αραβία έχει αντικατασταθεί ο υπουργός Πετρελαίου Ali al-Naimi από τον Khalid Al Falih, πρόεδρος της Εταιρεία Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας. Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρατήρησαν επίσης τις εξέδρες της Baker Hughes  στη μέτρηση δεδομένων. Η εταιρεία εξορύξεων πετρελαίου Baker Hughes ανέφερε την Παρασκευή ότι ο αριθμός των ενεργών εξέδρων πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 4 εξέδρες έως 328 την περασμένη εβδομάδα. Ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2009.

 

Χρυσός διαπραγματεύθηκε στα $ 1.281,80 (-0,55%). Η τιμή του έπεσε  σε ρευστοποιήσεις μετά από τη σημαντική αύξηση της Παρασκευής.

 


 IV. Τα σημαντικότερα γεγονότα της σημερινής συνεδρίασης (ώρα GMT0)07:15 Ελβετία Δείκτης τιμών καταναλωτή

07:30 Ηνωμένο Βασίλειο Δείκτης τιμών κατοικιών Halifax

08:30 Ευρωζώνη Sentix εμπιστοσύνη των επενδυτών

14:00 Η.Π.Α. Δείκτης Προϋποθέσεων Αγοράς Εργασίας
Μπορείτε να διαγραφείτε εδώ.


Όλο το δημοσιευμένο υλικό, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων, τιμές και γραφήματα είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και η TeleTRADE παρέχει μια υπηρεσία εκτέλεσης μόνο. 

Το υλικό αυτό δεν αποτελεί και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι αποτελεί ούτε επενδυτική συμβουλή, ούτε σύσταση για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου, ούτε να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε συναλλαγές, ούτε οποιαδήποτε άλλη νομική πράξη. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται λαμβάνονται από TeleTRADE από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες και ακριβείς, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή είναι ακριβείς. Οι πληροφορίες ή τα στοιχεία ή οι απόψεις που περιέχονται στο παρόν είναι δυνατόν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. 

Η TeleTRADE αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη ή εγγύηση για την ακρίβεια, την επικαιρότητα, την επάρκεια ή την πληρότητα του υλικού και για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά οποιουδήποτε είδους, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό σε, οποιαδήποτε απώλεια κερδών, τα οποία μπορεί να προκύψουν άμεσα ή έμμεσα από τη χρήση ή την εξάρτηση από τέτοιες υλικό. 

Παρελθοντικές  ή προσομοιωμένες προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων, και η πρόβλεψη δεικτών δεν αποτελεί αξιόπιστο οδηγό για τις μελλοντικές επιδόσεις. Το δημοσιευμένο υλικό δεν έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της επενδυτικής έρευνας, και δεν υπόκειται σε καμία απαγόρευση διαπραγμάτευσης πριν από τη διάδοση των ερευνητικών επενδύσεων.


 


ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ EMAIL ΜΟΥ

Μάιος 2016
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • 2003
 • 2002
Δευ
Τρί
Τετ
Πέμ
Παρ
Σάβ
Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Όλο το δημοσιευμένο υλικό αποτελεί επικοινωνία μάρκετινγκ αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και η εξάρτηση σε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια. Οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων. Παρακαλώ διαβάστε το πλήρες έγγραφο αποποίησης ευθυνών.