Πανόραμα αγοράς. 10 Μάιος 2016

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για την αγορά κατ 'ευθείαν στα εισερχόμενα μηνυματά σας;
Εγγραφείτε στο Πανόραμα Αγοράς Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις για την τάση και για πιο έγκαιρη πληροφόρηση από ειδικούς αναλυτές για να παραμείνετε στην κορυφή της αγοράς;.


 

 

Πανόραμα Αγορών. 10 Μαΐου, 2016

I. Εστίαση στην αγορά:


Το δολάριο ΗΠΑ συνέχισε να ανακάμπτει παρά τα αδύναμα στοιχεία των ΗΠΑ για την αγορά εργασίας της Παρασκευής. Είναι πιθανό ότι η άνοδος του δολαρίου προήλθε από ρευστοποιήσεις. Εικασίες ότι η Fed θα καθυστερήσει περαιτέρω τις αυξήσεις των επιτοκίων ζυγίζονται από το νόμισμα των ΗΠΑ. Είναι απίθανο ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούνιο καθώς το δημοψήφισμα για την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έχει προγραμματιστεί να τεθεί μετά τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed.

Το γιέν υποχώρησε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης το πρωί στα σχόλια από τον Ιάπωνα υπουργό Οικονομικών Taro Aso. Είπε ότι η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος, αν το γεν θα παραμείνει εξαιρετικά ευμετάβλητο.

Κύρια εκδήλωση σήμερα θα είναι η απελευθέρωση της έκθεσης της Reserve Bank της (RBNZ) για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα της Νέας Ζηλανδίας στις 21:00 GMT.II. Τα σημαντικότερα γεγονότα της αγοράς:


Ο πρόεδρος της Fed στο Chicago, Charles Evans, είπε σε ομιλία του τη Δευτέρα ότι η επιφυλακτική στάση της Fed στην αύξηση των επιτοκίων ήταν κατάλληλη. Είπε επίσης ότι αναμένει η οικονομία των ΗΠΑ να επεκταθεί γύρω στο 2,5% το τρέχον έτος. Ο Evans δεν είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) του τρέχοντος έτους.

• Ο πρόεδρος της Minneapolis Fed Bank, Neel Kashkari, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η επιφυλακτική στάση της Fed ήταν "σωστή", προσθέτοντας ότι μια αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο ήταν πιθανή. Ο ίδιος σημείωσε ότι αναμένεται η οικονομία των ΗΠΑ να επεκταθεί περίπου 2% το τρέχον έτος.

• Το Conference Board κυκλοφόρησε Δείκτη τάσης της Απασχόλησης (ΕΠΔ) για τις ΗΠΑ τη Δευτέρα. Ο δείκτης αυξήθηκε σε 128,28 τον Απρίλιο από 126,42 το Μάρτιο. Η φιγούρα του Μαρτίου αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από το 127.50. Και οι οκτώ συνιστώσες αυξήθηκαν τον Απρίλιο. "Παρά την προς τα πίσω αναπήδηση τον Απρίλιο στο δείκτη Τάσης Απασχόλησης, η αύξηση του έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας θα είναι επίσης αργή. Οι εργοδότες έχουν γίνει πιο προσεκτικοί, καθώς η οικονομική ανάπτυξη παραμένει μέτρια και τα κέρδη παρακμάζουν. Κοιτώντας προς το μέλλον, αναμένουμε η αύξηση των θέσεων εργασίας να παραμένει κάτω από 200.000 το μήνα, "είπε ο επικεφαλής οικονομολόγος, Gad Levanon, στη Βόρεια Αμερική, στο Conference Board.

• Στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ο Αντιπρόεδρος Vitor Constancio, δήλωσε σε ομιλία του τη Δευτέρα ότι τα μέτρα τόνωσης της κεντρικής τράπεζας χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τεθεί σε ισχύ. «Πρέπει να δοθεί χρόνος για τη δέσμη μέτρων που εγκρίθηκε τον Μάρτιο για να παραχθούν τα αποτελέσματά, ενώ παρακολουθούνται στενά οι εξωτερικές εξελίξεις», είπε. Ο Constancio επεσήμανε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να προσθέσει περαιτέρω μέτρα τόνωσης για να φθάσει το 2% του στόχου για τον πληθωρισμό. «Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να κάνει ό, τι είναι αναγκαίο για την επίτευξη του στόχου του  επιπέδου του πληθωρισμού κοντά στο 2% και αρκετά εργαλεία πολιτικής μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθούν» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.

• Το κινέζικο Εθνικό Γραφείο Στατιστικής κυκλοφόρησε τα στοιχεία του πληθωρισμού τιμών καταναλωτή και παραγωγού για την Κίνα, την Τρίτη. Ο κινέζικος δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,3% τον Απρίλιο, χωρίς προσδοκίες για αύξηση 2,4%, μετά από αύξηση 2,3% το Μάρτιο. Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 7,4% τον Απρίλιο, ενώ οι τιμές εκτός των τροφίμων αυξήθηκαν 1,1%. Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός τιμών καταναλωτή μειώθηκε 0,2% τον Απρίλιο, μετά από μια πτώση 0,4% το Μάρτιο. Ο κινέζικος δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) μειώθηκε κατά 3,4% τον Απρίλιο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες για πτώση 3,8%, μετά από πτώση 4,3% το Μάρτιο.

• Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Taro Aso επανέλαβε την Τρίτη ότι η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος, αν το γεν αυξηθεί περαιτέρω και αν αυτό βλάψει την οικονομία της χώρας. "Θα είναι φυσικό για εμάς να αναλάβουμε την παρέμβαση, αν αυτό το είδος της μονόπλευρης κατάστασης συνεχιστεί», είπε.


III. Η κατάσταση της αγοράς

Αγορά Συναλλάγματος

Το συνάλλαγμα EUR / USD διαπραγματεύτηκε ελαφρώς χαμηλότερα στις ρευστοποιήσεις. Οι συμμετέχοντες στην αγορά περιμένουν την απελευθέρωση των δεδομένων  των ΗΠΑ για τα αποθέματα χονδρικής και τις Θέσεις Εργασίας και την έκθεση Επισκόπησης Κύκλου Εργασιών (δονήσεις) αργότερα μέσα στην ημέρα. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,1482 (υψηλό 6ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - $ 1,1217 (χαμηλό της 22ας Απριλίου).

 

Το συνάλλαγμα GBP/USD διαπραγματεύτηκε μικτά. οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την απελευθέρωση των δεδομένων του εμπορίου στο Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,4546 (υψηλό 6ης Μαΐου ). Επίπεδο στήριξης - $ 1,4296 (χαμηλό της 21ης Απριλίου).

 

Το συνάλλαγμα AUD/USD διαπραγματεύτηκε μικτά στα κινεζικά στοιχεία για τον πληθωρισμό. Ο κινέζικος δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,3% τον Απρίλιο, χωρίς προσδοκίες για αύξηση 2,4%, μετά από αύξηση 2,3% το Μάρτιο. Ο κινέζικος δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) μειώθηκε κατά 3,4% τον Απρίλιο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες για πτώση 3,8%, μετά από πτώση 4,3% το Μάρτιο. Η υποβάθμιση της RBA για τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό παρέμεινε επίσης στο επίκεντρο. Η RBA κυκλοφόρησε τη δήλωση της για τη Νομισματική Πολιτική, την Παρασκευή. Η κεντρική τράπεζα μείωσε τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό. Η RBA δήλωσε ότι η αβεβαιότητα ζυγίζεται για τον πληθωρισμό των τιμών καταναλωτή στην Αυστραλία, προσθέτοντας ότι θα προσαρμόσει τη νομισματική της πολιτική για την τόνωση της κατανάλωσης και του πληθωρισμού. Επίπεδο αντίστασης - AUD0.7516 (υψηλό 4ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - AUD0.7200 (ψυχολογικό επίπεδο).

 

Το συνάλλαγμα USD/JPY διαπραγματεύτηκε υψηλότερα στα σχόλια από τον Ιάπωνα υπουργό Οικονομικών Taro Aso. Επανέλαβε την Τρίτη ότι η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος, αν το γεν αυξηθεί περαιτέρω και αν αυτό βλάψει την οικονομία της χώρας. Επίπεδο αντίστασης - Y109.69 (MA (200) στο διάγραμμα Η4). Επίπεδο στήριξης - Y105.54 (χαμηλό 3ης Μάη).

 


Χρηματιστήριο 

Δείκτης Αξία Μεταβολή

S&P 2,058.69 +0.08%

NASDAQ 4,750.21 +0.30%

Dow 17,705.91 -0.20%

Nikkei 16,565.19 +2.15%

Hang Seng 20,258.63 +0.51%

Shanghai 2,833.18 +0.04%


Αμερικανικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν μικτά τη Δευτέρα για την πτώση των τιμών του πετρελαίου. Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν καθώς η επίδραση από την πυρκαγιά στον Καναδά διαχέεται και σε αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου στο Cushing.

Ασιατικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν υψηλότερα. Ο Ιαπωνικός χρηματιστηριακός δείκτης Nikkei έπεσε σε ένα αδύναμο γιέν. Οι Κινέζοι χρηματιστηριακοί δείκτες αυξήθηκαν στα κινεζικά στοιχεία για τον πληθωρισμό. Το κινέζικο Εθνικό Γραφείο Στατιστικής κυκλοφόρησε τα στοιχεία του πληθωρισμού τιμών καταναλωτή και παραγωγού για την Κίνα, την Τρίτη. Ο κινέζικος δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,3% τον Απρίλιο, χωρίς προσδοκίες για αύξηση 2,4%, μετά από αύξηση 2,3% το Μάρτιο. Ο κινέζικος δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) μειώθηκε κατά 3,4% τον Απρίλιο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες για πτώση 3,8%, μετά από πτώση 4,3% το Μάρτιο.

Ευρωπαϊκοί δείκτες μετοχών διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα στην χρηματιστηριακή συνεδρίαση το πρωί.


Αγορά Ομολόγων

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10 ετών σημειώσεων κατέχουν το 1,80%

(+2 Μονάδες Βάσης)

Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων κατέχουν το 0, 22%

(-2 Μονάδες Βάσης)

Οι αποδόσεις των 10ετών gilts του Ηνωμένου Βασιλείου κατέχουν το 1,53% 

(-1 Μονάδα Βάσης)


Αγορά Εμπορευμάτων 

Light Sweet Crude Oil (WTI) futures διαπραγματεύθηκε χαμηλότερα. Το αργό πετρέλαιο για παράδοση τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στα $ 43.38 (-0.14%). Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα λόγω της επίδρασης από την πυρκαγιά στον Καναδά και την αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου στην Cushing. οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την απελευθέρωση των δεδομένων των ΗΠΑ για τα αποθέματα αργού.

 

Χρυσός διαπραγματεύθηκε στα $ 1.265,60 (+ 0,17%). Η τιμή του χρυσού παρουσίασε μια διόρθωση μετά τη χθεσινή πτώση.

 

 

 IV. Τα σημαντικότερα γεγονότα της σημερινής συνεδρίασης (ώρα GMT0)06:45 Γαλλία Βιομηχανική Παραγωγή

06:45 Γαλλία Βιομηχανική Παραγωγή

08:30 Ηνωμένο Βασίλειο Συνολικό Εμπορικό Ισοζύγιο

14:00 Η.Π.Α. Αποθέματα Χονδρικής

14:00 Η.Π.Α. JOLTs Άνοιγμα θέσεων εργασίας
Μπορείτε να διαγραφείτε εδώ.


Όλο το δημοσιευμένο υλικό, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων, τιμές και γραφήματα είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και η TeleTRADE παρέχει μια υπηρεσία εκτέλεσης μόνο. 

Το υλικό αυτό δεν αποτελεί και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι αποτελεί ούτε επενδυτική συμβουλή, ούτε σύσταση για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου, ούτε να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε συναλλαγές, ούτε οποιαδήποτε άλλη νομική πράξη. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται λαμβάνονται από TeleTRADE από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες και ακριβείς, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή είναι ακριβείς. Οι πληροφορίες ή τα στοιχεία ή οι απόψεις που περιέχονται στο παρόν είναι δυνατόν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. 

Η TeleTRADE αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη ή εγγύηση για την ακρίβεια, την επικαιρότητα, την επάρκεια ή την πληρότητα του υλικού και για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά οποιουδήποτε είδους, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό σε, οποιαδήποτε απώλεια κερδών, τα οποία μπορεί να προκύψουν άμεσα ή έμμεσα από τη χρήση ή την εξάρτηση από τέτοιες υλικό. 

Παρελθοντικές  ή προσομοιωμένες προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων, και η πρόβλεψη δεικτών δεν αποτελεί αξιόπιστο οδηγό για τις μελλοντικές επιδόσεις. Το δημοσιευμένο υλικό δεν έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της επενδυτικής έρευνας, και δεν υπόκειται σε καμία απαγόρευση διαπραγμάτευσης πριν από τη διάδοση των ερευνητικών επενδύσεων.


 


ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ EMAIL ΜΟΥ

Μάιος 2016
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • 2003
 • 2002
Δευ
Τρί
Τετ
Πέμ
Παρ
Σάβ
Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Όλο το δημοσιευμένο υλικό αποτελεί επικοινωνία μάρκετινγκ αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και η εξάρτηση σε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια. Οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων. Παρακαλώ διαβάστε το πλήρες έγγραφο αποποίησης ευθυνών.