Πανόραμα αγοράς. 11 Μάιος 2016

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για την αγορά κατ 'ευθείαν στα εισερχόμενα μηνυματά σας;
Εγγραφείτε στο Πανόραμα Αγοράς Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις για την τάση και για πιο έγκαιρη πληροφόρηση από ειδικούς αναλυτές για να παραμείνετε στην κορυφή της αγοράς;.


 


 

Πανόραμα Αγορών. 11 Μαΐου, 2016

I. Εστίαση στην αγορά:


Tο γιεν αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης πρωί μετά από τη σημαντική άνοδο χθες για τα σχόλια από τον Ιάπωνα υπουργό Οικονομικών Taro Aso. Ο Aso είπε ότι η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος, αν το γεν παραμείνει εξαιρετικά ευμετάβλητο. Το γιέν θα μπορούσε να συνεχίσει να αυξάνεται έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν βασικοί παράγοντες στις χρηματοοικονομικές αγορές. Το δημοψήφισμα για την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), τον Ιούνιο του θα μπορούσε να είναι μια βασική κινητήρια δύναμη. Η αβεβαιότητα γύρω από το δημοψήφισμα είναι πιθανό να επηρεάσει αρνητικά την λίρα.

Κυριότερα γεγονότα σήμερα θα είναι τα δελτία των δεδομένων βιομηχανικής παραγωγής του Η.Β. στις 08:30 GMT και τα δεδομένα για τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ στις 14:30 GMT.

Οι μετοχές της Walt Disney (DIS) θα είναι στο επίκεντρο σήμερα. Η εταιρεία δημοσίευσε χθες την τριμηνιαία έκθεσή της. Η τριμηνιαία έκθεση ήταν ασθενέστερη από ό, τι αναμενόταν από τους αναλυτές. Οι μετοχές μειώθηκαν περισσότερο από 5% μετά από το κουδούνι.
II. Τα σημαντικότερα γεγονότα της αγοράς:


Ο Πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο John Williams, δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι απίθανο η Fed να μειώσει τα επιτόκιά της σε αρνητικό έδαφος. Είπε επίσης ότι το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ ήταν πιο ασφαλές από ό, τι πριν από την οικονομική κρίση, λόγω της αύξησης των υποχρεωτικών ελάχιστων αποθεματικών και τη δοκιμασία αντοχής. Ο Williams σημείωσε ότι η οικονομία των ΗΠΑ ήταν σε καλή κατάσταση.

• Ο επικεφαλής της έρευνας στην κρατική εταιρεία πετρελαίου Kuwait Petroleum Corp., Abdulaziz Al Attar, δήλωσε την Τρίτη ότι το Κουβέιτ σχεδιάζει να διπλασιάσει σχεδόν την παραγωγή πετρελαίου από το 2020, φθάνοντας στα 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Η παραγωγή πετρελαίου της χώρας ανήλθε σε 2.770.000 βαρέλια την ημέρα τον Μάρτιο. Ο Al Attar σημείωσε ότι το Κουβέιτ σχεδιάζει να επεκτείνει την εγχώρια ικανότητα διύλισης της σε 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας.

• Το Προεδρείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ κυκλοφόρησε τις Θέσεις Εργασίας και την έκθεση της Επισκόπησης του Κύκλου Εργασιών (JOLTS) την Τρίτη. Οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν σε 5.757.000 τον Μάρτιο, από 5.608.000 το Φεβρουάριο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες για πτώση σε 5.412. Η φιγούρα του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκαν έναντι 5.445.000. Ο αριθμός των θέσεων εργασίας αυξήθηκε για το σύνολο των ιδιωτικών (5.251.000) και για την κυβέρνηση (506.000), το Μάρτιο από τον Φεβρουάριο. Ο ρυθμός προσλήψεων ήταν 3,7% το Μάρτιο. Σε σύνολο ο διαχωρισμός μειώθηκε σε 5.045.000 τον Μάρτιο, από 5.159.000 το Φεβρουάριο. Η έκθεση JOLTS είναι ένας από τους αγαπημένους δείκτες της αγοράς εργασίας της προέδρου της Federal Reserve, Janet Yellen.

• Το Εμπορικό Τμήμα των ΗΠΑ κυκλοφόρησε τα αποθέματα χονδρικής, την Τρίτη. Τα αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,1% το Μάρτιο, σύμφωνα με τις προσδοκίες, μετά από μια πτώση 0,6% τον Ιανουάριο. Η φιγούρα του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από μια πτώση 0,5%. Η αύξηση προήλθε κυρίως από την αύξηση των αποθεμάτων των μη διαρκών αγαθών. Τα αποθέματα των μη διαρκών αγαθών αυξήθηκαν 0,5% το Μάρτιο, ενώ τα αποθέματα των διαρκών αγαθών υποχώρησαν 0,1%. Οι πωλήσεις χονδρικής αυξήθηκαν 0,7% το Μάρτιο, μετά από μια πτώση 0,2% το Φεβρουάριο.

• Το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (NIESR), δήλωσε την Τρίτη ότι η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα είναι ένα σοκ για την οικονομία της χώρας. Η οικονομία θα επεκταθεί κατά 1,9% το επόμενο έτος, μια αύξηση μικρότερη από 2,7% αν η Βρετανία παραμείνει στην ΕΕ. Η λίρα θα υποτιμηθεί μακροπρόθεσμα, καθώς η μείωση θα κλείσει με την ισοτιμία του ευρώ μέχρι το 2030.

• Η Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία κυκλοφόρησε τα δεδομένα για τα στεγαστικά δάνεια την Τετάρτη. Τα στεγαστικά δάνεια στην Αυστραλία υποχώρησαν 0,9% τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για πτώση 1,5%, μετά από αύξηση 0,9% το Φεβρουάριο. Η φιγούρα του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από την αύξηση 1,5%. Η αξία των ιδιοχρησιμοποιούμενων δανείων μειώθηκε στο εποχικά προσαρμοσμένο 1,2% το Μάρτιο, οι επενδύσεις δανεισμού ανέβηκαν 1,5%, ενώ ο αριθμός των δανείων για την κατασκευή των κατοικιών υποχώρησε 2,0%.

• Η Αποθεματική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας (RBNZ) δημοσίευσε την έκθεσή της για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα αργά το βράδυ της Τρίτης. Στην RBNZ ο Graeme Wheeler είπε ότι οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα έχουν αυξηθεί περαιτέρω κατά τους τελευταίους έξι μήνες. «Παρά το γεγονός ότι η οικονομική ανάπτυξη της Νέας Ζηλανδίας παραμένει σταθερή, οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία έχουν επιδεινωθεί. Παρά την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική και τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου, η ανάπτυξη επιβραδύνεται σε ορισμένες οικονομίες εμπορικών εταίρων», είπε. «Οι τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα με την παγκόσμια παροχή γαλακτοκομικών να συνεχίζει να αυξάνεται. Πολλοί αγρότες αντιμετωπίζουν τώρα μια τρίτη σεζόν αρνητικών ταμειακών ροών με μεγάλη ζήτηση για κεφάλαια κίνησης», πρόσθεσε ο κυβερνήτης της RBNZ. Ο Wheeler εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την αύξηση των τιμών στην αγορά κατοικιών του Όκλαντ, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να μειωθεί η ανισορροπία μεταξύ της ζήτησης και της προσφοράς κατοικιών στο Όκλαντ.


III. Η κατάσταση της αγοράς

Αγορά Συναλλάγματος

Το συνάλλαγμα EUR / USD διαπραγματεύτηκε ελαφρώς διαφορετικά στην απουσία βασικών παραγόντων. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,1482 (υψηλό 6ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - $ 1,1217 (χαμηλό της 22ας Απριλίου).

 

Το συνάλλαγμα GBP/USD διαπραγματεύτηκε μικτά. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την απελευθέρωση των δεδομένων βιομηχανικής παραγωγής του Η.Β. σήμερα. Η βιομηχανική παραγωγή στο Η.Β. αναμένεται να αυξηθεί 0,5% το Μάρτιο, μετά από μια πτώση 0,3% το Φεβρουάριο. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,4546 (υψηλό 6ης Μαΐου ). Επίπεδο στήριξης - $ 1,4296 (χαμηλό της 21ης Απριλίου).

 

Το συνάλλαγμα AUD/USD διαπραγματεύτηκε μικτά στα αυστραλιανά οικονομικά δεδομένα. Η Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία κυκλοφόρησε τα δεδομένα για τα στεγαστικά δάνεια την Τετάρτη. Τα στεγαστικά δάνεια στην Αυστραλία υποχώρησαν 0,9% τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για πτώση 1,5%, μετά από αύξηση 0,9% το Φεβρουάριο. Η Westpac Bank κυκλοφόρησε τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης για την Αυστραλία την Τετάρτη. Ο δείκτης αναρριχήθηκε 8,5% το Μάιο, μετά από μια πτώση 4,0% τον Απρίλιο. Επίπεδο αντίστασης - AUD0.7516 (υψηλό 4ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - AUD0.7200 (ψυχολογικό επίπεδο).

 

Το συνάλλαγμα USD/JPY διαπραγματεύτηκε χαμηλότερα σε ρευστοποιήσεις μετά την σημαντική άνοδο χθες στα σχόλια από τον Ιάπωνα υπουργό Οικονομικών Taro Aso. Ο Aso είπε ότι η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος, αν το γεν παραμείνει εξαιρετικά ευμετάβλητο. Επίπεδο αντίστασης - Y109.61 (MA (200) στο διάγραμμα Η4). Επίπεδο στήριξης - Y105.54 (χαμηλό 3ης Μάη).

 

Χρηματιστήριο 

Δείκτης Αξία Μεταβολή

S&P 2,084.39 +1.25%

NASDAQ 4,809.88 +1.26%

Dow 17,928.35 +1.26%

Nikkei 16,579.01 +0.08%

Hang Seng 20,061.26 -0.90%

Shanghai 2,837.63 +0.18%


Αμερικανικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν υψηλότερα την Τρίτη σχετικά με την αύξηση των τιμών του πετρελαίου. Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν καθώς η παραγωγή πετρελαίου μειώθηκε στον Καναδά, λόγω της πυρκαγιάς. Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρατήρησαν και τα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ. Το Προεδρείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ κυκλοφόρησε τις Θέσεις Εργασίας και την έκθεση της Επισκόπησης του Κύκλου Εργασιών (JOLTS) την Τρίτη. Οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν σε 5.757.000 τον Μάρτιο, από 5.608.000 το Φεβρουάριο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες για πτώση σε 5.412. Το Εμπορικό Τμήμα των ΗΠΑ κυκλοφόρησε τα αποθέματα χονδρικής, την Τρίτη. Τα αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,1% το Μάρτιο, σύμφωνα με τις προσδοκίες, μετά από μια πτώση 0,6% τον Ιανουάριο.

Ασιατικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν μικτά. Ο Ιαπωνικός δείκτης μετοχών Nikkei αυξήθηκε ελαφρώς, καθώς το ισχυρότερο γιεν ζυγίζεται για το δείκτη.

Ευρωπαϊκοί δείκτες μετοχών διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα στην χρηματιστηριακή συνεδρίαση το πρωί.


Αγορά Ομολόγων

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10 ετών σημειώσεων κατέχουν το 1,75%

(-1 Μονάδα Βάσης)

Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων κατέχουν το 0, 13%

(+1 Μονάδα Βάσης)

Οι αποδόσεις των 10ετών gilts του Ηνωμένου Βασιλείου κατέχουν το 1,41% 

(-1 Μονάδα Βάσης)


Αγορά Εμπορευμάτων 

Light Sweet Crude Oil (WTI) futures διαπραγματεύθηκε χαμηλότερα. Το αργό πετρέλαιο για παράδοση τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στα $ 44.56 (-0.22%). Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα. Σύμφωνα με το API, την Τρίτη, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,45 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την κυκλοφορία των στοιχείων των ΗΠΑ σήμερα για τα αποθέματα αργού πετρελαίου από την Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας. Οι αναλυτές αναμένουν τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ να αυξηθούν κατά 0,5 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

 

Χρυσός διαπραγματεύθηκε στα $ 1.273,50 (+ 0,62%). Η τιμή του αυξήθηκε στο ασθενέστερο δολάριο Η.Π.Α.

 

 

 IV. Τα σημαντικότερα γεγονότα της σημερινής συνεδρίασης (ώρα GMT0)08:30 Ηνωμένο Βασίλειο Βιομηχανική Παραγωγή

08:30 Ηνωμένο Βασίλειο Παραγωγή κατασκευής

11:00 Η.Π.Α. MBA Αιτήσεις Δανείου

14:00 Ηνωμένο Βασίλειο NIESR Εκτίμηση ΑΕΠ

14:30 Η.Π.Α. Τα αποθέματα αργού πετρελαίου

18:00 Η.Π.Α. Ομοσπονδιακός προϋπολογισμός

22:30 Νέα Ζηλανδία Επιχειρηματικό PMI NZ

23:50 Ιαπωνία Τρεχούμενος λογαριασμός
Μπορείτε να διαγραφείτε εδώ.


Όλο το δημοσιευμένο υλικό, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων, τιμές και γραφήματα είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και η TeleTRADE παρέχει μια υπηρεσία εκτέλεσης μόνο. 

Το υλικό αυτό δεν αποτελεί και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι αποτελεί ούτε επενδυτική συμβουλή, ούτε σύσταση για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου, ούτε να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε συναλλαγές, ούτε οποιαδήποτε άλλη νομική πράξη. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται λαμβάνονται από TeleTRADE από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες και ακριβείς, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή είναι ακριβείς. Οι πληροφορίες ή τα στοιχεία ή οι απόψεις που περιέχονται στο παρόν είναι δυνατόν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. 

Η TeleTRADE αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη ή εγγύηση για την ακρίβεια, την επικαιρότητα, την επάρκεια ή την πληρότητα του υλικού και για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά οποιουδήποτε είδους, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό σε, οποιαδήποτε απώλεια κερδών, τα οποία μπορεί να προκύψουν άμεσα ή έμμεσα από τη χρήση ή την εξάρτηση από τέτοιες υλικό. 

Παρελθοντικές  ή προσομοιωμένες προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων, και η πρόβλεψη δεικτών δεν αποτελεί αξιόπιστο οδηγό για τις μελλοντικές επιδόσεις. Το δημοσιευμένο υλικό δεν έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της επενδυτικής έρευνας, και δεν υπόκειται σε καμία απαγόρευση διαπραγμάτευσης πριν από τη διάδοση των ερευνητικών επενδύσεων.


 


ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ EMAIL ΜΟΥ

Μάιος 2016
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • 2003
 • 2002
Δευ
Τρί
Τετ
Πέμ
Παρ
Σάβ
Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Όλο το δημοσιευμένο υλικό αποτελεί επικοινωνία μάρκετινγκ αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και η εξάρτηση σε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια. Οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων. Παρακαλώ διαβάστε το πλήρες έγγραφο αποποίησης ευθυνών.