Πανόραμα αγοράς. 12 Μάιος 2016

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για την αγορά κατ 'ευθείαν στα εισερχόμενα μηνυματά σας;
Εγγραφείτε στο Πανόραμα Αγοράς Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις για την τάση και για πιο έγκαιρη πληροφόρηση από ειδικούς αναλυτές για να παραμείνετε στην κορυφή της αγοράς;.


 


 

Πανόραμα Αγορών. 12 Μαΐου, 2016

I. Εστίαση στην αγορά:


Η συνάντηση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας θα είναι στο επίκεντρο σήμερα. Τα αποτελέσματα και η επιστολή του πληθωρισμού έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν στις 11:00 GMT.

Είναι πιθανό ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική. Ο τόνος της δήλωσης είναι πιθανό να παραμείνει αμετάβλητος. Είναι απίθανο ότι η απόφαση επιτοκίων της BoE θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην λίβρα. Αντιθέτως η επιστολή του πληθωρισμού θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην λίβρα. Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μπορούσε να μειώσει τις προβλέψεις ανάπτυξης της, λόγω της αβεβαιότητας γύρω από το δημοψήφισμα για την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Ο Διοικητής της BoE Mark Carney θα μιλήσει στις 11.45 GMT. Τα σχόλιά του θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις αγορές.

Πιστωτική επέκταση και η αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων στο Η.Β. θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα από ό, τι αναμενόταν από τους αναλυτές. Είναι πιθανό ότι η Τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να αρχίσει την αύξηση των επιτοκίων της το τρέχον έτος, εάν η Βρετανία παραμείνει στην ΕΕ.II. Τα σημαντικότερα γεγονότα της αγοράς:


Στην  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Jens Weidmann, δήλωσε την Τετάρτη ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα πρέπει να κρατήσει χαμηλά τα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. «Δεν πρέπει να υπερ-παρατείνει την περίοδο της υπερ-χαλαρής νομισματικής πολιτικής, διότι διάφοροι κίνδυνοι και παρενέργειες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της τρέχουσας κατεύθυνσης της νομισματικής πολιτικής», είπε. Ο Weidmann επεσήμανε ότι τα μέτρα τόνωσης ήταν σωστά αυτή τη στιγμή. «Μια επεκτατική νομισματική πολιτική είναι δικαιολογημένη για τώρα», είπε.

• Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κυκλοφόρησε τους βασικούς δείκτες του τη Δευτέρα. Ο σύνθετος προπορευόμενος δείκτης μειώθηκε στο 99,6 το Μάρτιο, από 99,7 το Φεβρουάριο. Σηματοδότησε σταθερή ανάπτυξη στον Καναδά, την Ευρωζώνη στο σύνολό της, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Ο δείκτης για την Ιαπωνία έδειξε σημάδια σταθεροποίησης της ανάπτυξης. Υπήρχαν σημάδια σύσφιξης στη δυναμική ανάπτυξη στην Ινδία. Ο δείκτης για τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία επεσήμανε χαλάρωση στην δυναμική της ανάπτυξης. Ο δείκτης για την Κίνα σηματοδότησε σταθερή ανάπτυξη. Ο δείκτης για τη Ρωσία έδειξε θετικά σημάδια αλλαγής στη δυναμική της ανάπτυξης.

• Στις ΗΠΑ η Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) κυκλοφόρησε τα δεδομένα των αποθεμάτων αργού πετρελαίου την Τετάρτη. Στις ΗΠΑ τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,4 εκατομμύρια βαρέλια σε 540,0 εκατομμύρια κατά την εβδομάδα έως την 6η Μαΐου . Οι αναλυτές ανέμεναν τα αποθέματα αργού πετρελαίου να αυξηθούν κατά 0,5 εκατομμύρια βαρέλια. Τα αποθέματα της βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,23 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την ΕΠΕ. Τα αποθέματα αργού στο Cushing της Οκλαχόμα, αυξήθηκαν από 1.520.000 βαρέλια. Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 5.000 βαρέλια την ημέρα. Τα διυλιστήρια στις ΗΠΑ έτρεχαν στο 89,1% της παραγωγικής τους ικανότητας, κάτω από 89,7% την προηγούμενη εβδομάδα. Η παραγωγή πετρελαίου μειώθηκε κατά 0,3% την περασμένη εβδομάδα σε 8.802.000 βαρέλια την ημέρα από 8.825.000 βαρέλια την ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα.

• Το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (NIESR) κυκλοφόρησε την εκτίμηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τετάρτη. Η εκτίμηση του ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% μέσα σε τρεις μήνες μέχρι τον Απρίλιο, μετά από αύξηση 0,4% μέσα σε τρεις μήνες μέχρι τον Μάρτιο. Το προηγούμενο σχήμα αναθεωρήθηκε επάνω από μια αύξηση 0,3%. "Στο Ηνωμένο Βασίλειο η οικονομική ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι υποτονική σε σύγκριση με τα ποσοστά που είδαμε στο τέλος του περασμένου έτους. Μέρος αυτής της επιβράδυνσης είναι αναμφίβολα αποτέλεσμα της αυξημένης αβεβαιότητας γύρω από το επικείμενο δημοψήφισμα της ΕΕ, και αφού είναι πιθανό να είναι προσωρινές θα πρέπει το Ηνωμένο Βασίλειο να αποφασίσει να παραμένει στην ΕΕ μετά την 23η  Ιουνίου, " είπε  ο Jack Meaning, NIESR Ερευνητικό Μέλος.

• Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κυκλοφόρησε τα ομοσπονδιακά δεδομένα του προϋπολογισμού του την Τετάρτη. Το πλεόνασμα του προϋπολογισμού ήταν 106,0 δις $ τον Απρίλιο, χωρίς προσδοκίες για πλεόνασμα 112,0 δισ $, μετά από έλλειμμα ύψους 108,0 δισ $ το Μάρτιο. Το πλεόνασμα του προϋπολογισμού προήλθε από τις ετήσιες πληρωμές φόρων. Στους επτά μήνες του οικονομικού έτους 2016, το οποίο λήγει τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, το έλλειμμα του προϋπολογισμού ανήλθε σε $ 355,0 δισεκατομμύρια, μέχρι 25,0% πριν από ένα χρόνο.

• Το Υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας κυκλοφόρησε τα δεδομένα τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας αργά το βράδυ της Τετάρτης. το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας αναρριχήθηκε σε ¥ 2,930.0 δισεκατομμύρια το Μάρτιο, από ¥ 2.435.0 δισεκατομμύρια το Φεβρουάριο, χωρίς προσδοκίες για πλεόνασμα ¥ 3,005.0 δισεκατομμυρίων. Το εμπορικό πλεόνασμα ανήλθε σε ¥ 927,2 δισεκατομμύρια το Μάρτιο, έναντι πλεονάσματος ¥ 425,2 δισεκατομμυρίων το Φεβρουάριο. Οι εξαγωγές μειώθηκαν με ετήσιο ρυθμό 11,4% το Μάρτιο, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν 16,6%.

• Στην Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) ο Κυβερνήτης Haruhiko Kuroda, δήλωσε σε συνέντευξή του στο γερμανικό Boersen Zeitung την Τετάρτη ότι τα μέτρα τόνωσης της κεντρικής τράπεζας χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τεθούν σε ισχύ. «Πρέπει να περιμένουμε μερικούς μήνες για να δείτε τα αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία», είπε. Ο Kuroda σημείωσε ότι ο πληθωρισμός επιταχύνεται. Ο κυβερνήτης της BoJ τόνισε πως η BoJ θα μπορούσε να διευκολύνει περαιτέρω τη νομισματική πολιτική της, αν χρειαστεί.


III. Η κατάσταση της αγοράς

Αγορά Συναλλάγματος

Το συνάλλαγμα EUR / USD διαπραγματεύτηκε μικτά στην απουσία βασικών παραγόντων. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την απελευθέρωση των βιομηχανικών στοιχείων παραγωγής από την Ευρωζώνη αργότερα μέσα στην ημέρα. Η βιομηχανική παραγωγή αναμένεται να είναι επίπεδη το Μάρτιο. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,1529 (υψηλό 4ης Μαΐου). επίπεδο στήριξης - $ 1,1358 (χαμηλό της 10ης Μαΐου).

 

Το συνάλλαγμα GBP/USD διαπραγματεύτηκε μικτά. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την απελευθέρωση της απόφασης για το επιτόκιο της BoE αργότερα μέσα στην ημέρα. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,4546 (υψηλό 6ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - $ 1,4296 (χαμηλό της 21ης Απριλίου).

 

Το συνάλλαγμα AUD/USD διαπραγματεύτηκε χαμηλότερα στα αυστραλιανά οικονομικά δεδομένα. Οι πληθωριστικές προσδοκίες καταναλωτή του Ινστιτούτου Μελβούρνης μειώθηκαν στο 3,2% το Μάιο από 3,6% τον Απρίλιο. Επίπεδο αντίστασης - AUD0.7516 (υψηλό 4ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - AUD0.7200 (ψυχολογικό επίπεδο).

 

Το συνάλλαγμα USD/JPY διαπραγματεύτηκε υψηλότερα σχετικά με τα σχόλια του κυβερνήτη από την Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) Haruhiko Kuroda. Είπε σε μια συνέντευξη με το γερμανικό Boersen Zeitung την Τετάρτη ότι τα μέτρα τόνωσης της κεντρικής τράπεζας χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τεθούν σε ισχύ. Ο κυβερνήτης της BoJ επεσήμανε ότι η BoJ θα μπορούσε να διευκολύνει περαιτέρω τη νομισματική πολιτική της, εάν χρειαστεί. Επίπεδο αντίστασης - Y111.88 (υψηλό της 28ης Απριλίου). Επίπεδο στήριξης - Y105.54 (χαμηλό 3ης Μάη).

 

Χρηματιστήριο 

Δείκτης Αξία Μεταβολή

S&P 2,064.46 -0.96%

NASDAQ 4,760.69 -1.02%

Dow 17,711.12 -1.21%

Nikkei 16,646.34 +0.41%

Hang Seng 19,922.15 -0.66%

Shanghai 2,836.74 -0.01%


Αμερικανικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν χαμηλότερα την Τετάρτη στα εταιρικά κέρδη. Οι απώλειες περιορίστηκαν από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου. Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν στα δεδομένα για τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ. Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρατήρησαν και τα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ. Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κυκλοφόρησε τα ομοσπονδιακά δεδομένα του προϋπολογισμού του την Τετάρτη. Το πλεόνασμα του προϋπολογισμού ήταν 106,0 δις $ τον Απρίλιο, χωρίς προσδοκίες για πλεόνασμα 112,0 δισ $, μετά από έλλειμμα ύψους 108,0 δισ $ το Μάρτιο. Το πλεόνασμα του προϋπολογισμού προήλθε από τις ετήσιες πληρωμές φόρων.

Ασιατικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν μικτά. Ο Ιαπωνικός δείκτης μετοχών Nikkei αυξήθηκε στο αδύναμε γιεν.

Ευρωπαϊκοί δείκτες μετοχών διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα στην χρηματιστηριακή συνεδρίαση το πρωί.


Αγορά Ομολόγων

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10 ετών σημειώσεων κατέχουν το 1,73%

(+1 Μονάδα Βάσης)

Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων κατέχουν το 0, 13%

(0 Μονάδες Βάσης)

Οι αποδόσεις των 10ετών gilts του Ηνωμένου Βασιλείου κατέχουν το 1,40% 

(-1 Μονάδα Βάσης)


Αγορά Εμπορευμάτων 

Light Sweet Crude Oil (WTI) futures διαπραγματεύθηκε χαμηλότερα. Το αργό πετρέλαιο για παράδοση τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στα $46.17 (-0.13%). Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα μετά τη χθεσινή άνοδο στα δεδομένα για τα αποθέματα αργού πετρελαίου από την Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας στις  ΗΠΑ. Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,4 εκατομμύρια βαρέλια σε 540,0 εκατομμύρια κατά την εβδομάδα έως την 6η Μαΐου. Οι αναλυτές ανέμεναν τα αποθέματα αργού πετρελαίου να αυξηθούν κατά 0,5 εκατομμύρια βαρέλια. Τα αποθέματα της βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,23 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την ΕΠΕ. Τα αποθέματα αργού στο Cushing της Οκλαχόμα, αυξήθηκαν από 1.520.000 βαρέλια.

 

Χρυσός διαπραγματεύθηκε στα $ 1.272,00 (-0,39%). Η τιμή του υποχώρησε σε ένα ισχυρότερο δολάριο Η.Π.Α.

 


 IV. Τα σημαντικότερα γεγονότα της σημερινής συνεδρίασης (ώρα GMT0)09:00 Ευρωζώνη Βιομηχανική Παραγωγή

11:00 Ηνωμένο Βασίλειο Απόφαση Επιτοκίου της BoE

11:00 Ηνωμένο Βασίλειο Αναφορά της Τράπεζας της Αγγλίας

11:00 Ηνωμένο Βασίλειο Διευκόλυνσης αγοράς περιουσιακών στοιχείων

11:00 Ηνωμένο Βασίλειο BOE Επιστολή του πληθωρισμού

12:30 Καναδάς Δείκτης Τιμών Νέων κατοικιών

12:30 Η.Π.Α. Συνεχόμενες Αιτήσεις Ανεργίας

12:30 Η.Π.Α. Αρχικές Αιτήσεις Ανεργίας

12:30 Η.Π.Α. Δείκτης Τιμών Εισαγωγών

22:45 Νέα Ζηλανδία Λιανικές Πωλήσεις
Μπορείτε να διαγραφείτε εδώ.


Όλο το δημοσιευμένο υλικό, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων, τιμές και γραφήματα είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και η TeleTRADE παρέχει μια υπηρεσία εκτέλεσης μόνο. 

Το υλικό αυτό δεν αποτελεί και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι αποτελεί ούτε επενδυτική συμβουλή, ούτε σύσταση για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου, ούτε να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε συναλλαγές, ούτε οποιαδήποτε άλλη νομική πράξη. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται λαμβάνονται από TeleTRADE από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες και ακριβείς, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή είναι ακριβείς. Οι πληροφορίες ή τα στοιχεία ή οι απόψεις που περιέχονται στο παρόν είναι δυνατόν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. 

Η TeleTRADE αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη ή εγγύηση για την ακρίβεια, την επικαιρότητα, την επάρκεια ή την πληρότητα του υλικού και για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά οποιουδήποτε είδους, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό σε, οποιαδήποτε απώλεια κερδών, τα οποία μπορεί να προκύψουν άμεσα ή έμμεσα από τη χρήση ή την εξάρτηση από τέτοιες υλικό. 

Παρελθοντικές  ή προσομοιωμένες προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων, και η πρόβλεψη δεικτών δεν αποτελεί αξιόπιστο οδηγό για τις μελλοντικές επιδόσεις. Το δημοσιευμένο υλικό δεν έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της επενδυτικής έρευνας, και δεν υπόκειται σε καμία απαγόρευση διαπραγμάτευσης πριν από τη διάδοση των ερευνητικών επενδύσεων.


 


ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ EMAIL ΜΟΥ

Μάιος 2016
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • 2003
 • 2002
Δευ
Τρί
Τετ
Πέμ
Παρ
Σάβ
Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Όλο το δημοσιευμένο υλικό αποτελεί επικοινωνία μάρκετινγκ αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και η εξάρτηση σε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια. Οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων. Παρακαλώ διαβάστε το πλήρες έγγραφο αποποίησης ευθυνών.