Πανόραμα αγοράς. 16 Μάιος 2016

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για την αγορά κατ 'ευθείαν στα εισερχόμενα μηνυματά σας;
Εγγραφείτε στο Πανόραμα Αγοράς Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις για την τάση και για πιο έγκαιρη πληροφόρηση από ειδικούς αναλυτές για να παραμείνετε στην κορυφή της αγοράς;.


 


 

Πανόραμα Αγορών. 13 Μαΐου, 2016

I. Εστίαση στην αγορά:


Η σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση το πρωί ήταν αρκετά ήσυχη λόγω της απουσίας βασικών δεικτών. Μία από τις βασικές κινητήριες δυνάμεις σήμερα θα μπορούσε να είναι η απελευθέρωση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ στις 12.30 GMT.

Η εικόνα των λιανικών πωλήσεων είναι μικτή από το φθινόπωρο του περασμένου έτους. Η Fed ελπίζει ότι η ενίσχυση της αγοράς εργασίας θα στηρίξει τις λιανικές πωλήσεις. Ωστόσο, οι λιανικές πωλήσεις ήταν συνήθως ασθενέστερες από ό, τι αναμενόταν. Τα ασθενή στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις είναι ένας από τους λόγους για την καθυστέρηση της περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι στις ΗΠΑ οι λιανικές πωλήσεις αυξάνονται κατά 0,7% τον Απρίλιο, μετά από μια πτώση 0,4% το Μάρτιο. Οι λιανικές πωλήσεις εξαιρουμένων των αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθούν κατά 0,3% τον Απρίλιο, μετά από άνοδο 0,1% το Μάρτιο. Τα δεδομένα είναι πιθανό να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο δολάριο ΗΠΑ.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας (6:00 GMT) και της Ευρωζώνης (9:00 GMT) θα είναι επίσης στο επίκεντρο. Οι αναλυτές αναμένουν τα στοιχεία να βελτιώνονται κατά το πρώτο τρίμηνο.
II. Τα σημαντικότερα γεγονότα της αγοράς:


Ο Πρόεδρος της Boston Fed, Eric Rosengren, δήλωσε σε ομιλία του την Πέμπτη ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα επεκταθεί ταχύτερα κατά το δεύτερο τρίμηνο μετά από μια αδύναμη ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο. Σημείωσε ότι αντιξοότητες από το εξωτερικό μειώθηκαν. Ο Rosengren επεσήμανε ότι ήταν σκόπιμο να συνεχίσουν να αυξάνονται τα επιτόκια, αν η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίσει να βελτιώνεται. "Κατά την άποψή μου, η αγορά εξακολουθεί να είναι υπερβολικά απαισιόδοξη σχετικά με τη θεμελιώδη δύναμη της οικονομίας των ΗΠΑ, και η πιθανότητα της κατάργησης της νομισματικής πολιτικής είναι υψηλότερη από ό, τι σήμερα τιμολογείται στις χρηματοπιστωτικές αγορές με βάση τα σημερινά δεδομένα," είπε ο πρόεδρος της Boston Fed. Ο Rosengren είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής αγοράς (FOMC) τρέχοντος έτους.

• Η πρόεδρος της Fed του Kansas City, Esther George, δήλωσε σε ομιλία της την Πέμπτη ότι τα επιτόκια στις ΗΠΑ ήταν πολύ χαμηλά. «Υποστηρίζω τη σταδιακή προσαρμογή των επιτοκίων βραχυπρόθεσμα προς ένα πιο φυσιολογικό επίπεδο, αλλά δείτε το τρέχον επίπεδο είναι πολύ χαμηλό για τις σημερινές οικονομικές συνθήκες», είπε. «Η οικονομία είναι πλήρης ή σχεδόν πλήρης στην απασχόληση και ο πληθωρισμός είναι κοντά στο στόχο του 2% της FOMC, αλλά τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια παραμένουν κοντά στα ιστορικά χαμηλά», πρόσθεσε η πρόεδρος. Η George είναι ένα μέλος με δικαίωμα ψήφου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) του τρέχοντος έτους. Έχει ψηφίσει για μια αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο και Απρίλιο.

• Η Πρόεδρος της Fed Janet Yellen έγραψε σε επιστολή της προς τον Εκπρόσωπο Brad Sherman την Πέμπτη ότι δεν θα αποκλείσει εντελώς τα αρνητικά επιτόκια, προσθέτοντας ότι «για τη χάραξη πολιτικής θα πρέπει να εξετάσει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων» πριν από την εφαρμογή αυτού του εργαλείου στις ΗΠΑ. Η ίδια σημείωσε ότι η Fed θα αναλύσει την επίδραση των αρνητικών επιτοκίων καθώς αυτό το εργαλείο παρέχει επιπλέον νομισματική πολιτική.

• Το World Gold Council (WGC), δήλωσε την Πέμπτη ότι η παγκόσμια ζήτηση χρυσού ανήλθε σε 1.290 τόνους το πρώτο τρίμηνο του 2016, αυξημένη κατά 21% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Σύμφωνα με τον WGC, η άνοδος προήλθε κυρίως από τις υψηλότερες εισροές σε κεφάλαια εισηγμένα στο χρηματιστήριο (ETFs). Η παγκόσμια ζήτηση για κοσμήματα μειώθηκε κατά 19% από έτος σε έτος κατά το πρώτο τρίμηνο, η συνολική ζήτηση μπαρ και κερμάτων αυξήθηκε κατά 1%, ενώ η ζήτηση σε άλλα ιδρύματα των κεντρικών τραπεζών μειώθηκε κατά 3%. Η συνολική προσφορά αυξήθηκε κατά 5% σε 1.135 τόνους το πρώτο τρίμηνο.

• Σύμφωνα με στοιχεία από το Bloomberg για τον Δείκτη Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης, οι προσδοκίες των καταναλωτών για την οικονομία των ΗΠΑ μειώθηκαν σε 41,7 σε αυτή την εβδομάδα που έληξε στις 8 Μαΐου από 42,0 την προηγούμενη εβδομάδα. Ήταν η χαμηλότερη ένδειξη από τα μέσα Δεκεμβρίου 2015. Η μείωση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο σε μια λιγότερο ευνοϊκή αξιολόγηση της οικονομίας των ΗΠΑ. Το μέτρο των απόψεων της οικονομίας μειώθηκε σε 30,6 από 32,6, ο δείκτης αγορά κλίματος αυξήθηκε στο 39,1 από 38,2, ενώ ο δείκτης των προσωπικών οικονομικών αυξήθηκε στο 55,4 από 55,3.


III. Η κατάσταση της αγοράς

Αγορά Συναλλάγματος

Το συνάλλαγμα EUR / USD διαπραγματεύτηκε μικτά στην απουσία βασικών παραγόντων. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την απελευθέρωση των στοιχείων του ΑΕΠ από την Ευρωζώνη και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στην ημέρα. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,1529 (υψηλό 4ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - $ 1,1255 (χαμηλό της 26ης Απριλίου).

 

Το συνάλλαγμα GBP/USD διαπραγματεύτηκε μικτά. Οι συμμετέχοντες στην αγορά συνέχισαν να παρατηρούν την απόφαση για το επιτόκιο της BoE. Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα στο 0,5% και το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων της αμετάβλητο στα £ 375 δισεκατομμύρια. Αυτή η απόφαση ήταν ευρέως αναμενόμενη. Όλα τα μέλη ψήφισαν για να κρατήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική η κεντρική τράπεζα. Η κεντρική τράπεζα υποβάθμισε τις προβλέψεις της ανάπτυξης της. Η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί 2,0% το 2016, κάτω από την προηγούμενη πρόβλεψή της για αύξηση 2,2%, και 2,3% το 2017, κάτω από την προηγούμενη πρόβλεψη της για μια αύξηση 2,4%. Η Τράπεζα της Αγγλίας είπε ότι η αβεβαιότητα γύρω από την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζυγίζεται για την οικονομική ανάπτυξη. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,4546 (υψηλό 6ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - $ 1,4296 (χαμηλό της 21ης Απριλίου).

 

Το συνάλλαγμα AUD/USD διαπραγματεύτηκε χαμηλότερα σε τεχνικούς παράγοντες. Οι συμμετέχοντες στην αγορά συνέχισαν να παρατηρούν τα αυστραλιανά οικονομικά δεδομένα. Οι πληθωριστικές προσδοκίες καταναλωτή του Ινστιτούτου Μελβούρνης μειώθηκαν στο 3,2% το Μάιο από 3,6% τον Απρίλιο. Επίπεδο αντίστασης - AUD0.7516 (υψηλό 4ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - AUD0.7200 (ψυχολογικό επίπεδο).

 

Το συνάλλαγμα USD/JPY διαπραγματεύτηκε ελαφρώς χαμηλότερα.  Στην Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) ο Κυβερνήτης Haruhiko Kuroda δήλωσε την Παρασκευή ότι η BoJ ήταν έτοιμη να δράσει αν χρειαστεί να ενισχύσει τον πληθωρισμό. Επίπεδο αντίστασης - Y111.88 (υψηλό της 28ης Απριλίου). Επίπεδο στήριξης - Y105.54 (χαμηλό 3ης Μάη).

 

Χρηματιστήριο 

Δείκτης Αξία Μεταβολή

S&P 2,064.11 -0.02%

NASDAQ 4,737.33 -0.49%

Dow 17,720.5 +0.05%

Nikkei 16,412.21 -1.41%

Hang Seng 19,719.29 -0.99%

Shanghai 2,827.37 -0.30%


Αμερικανικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν μικτά την Πέμπτη, αφού οι μετοχές της Apple χτύπησαν τα 2-ετή χαμηλά. Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρατήρησαν και τα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ. Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ κυκλοφόρησε τα στοιχεία ανέργων την Πέμπτη. Ο αριθμός των αρχικών αιτήσεων ανεργίας κατά την εβδομάδα που έληξε στις 7 Μάη στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 20.000 σε 294.000 από 274.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές ανέμεναν τις αιτήσεις ανέργων να ανέλθουν σε 270.000.

Ασιατικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν χαμηλότερα. Ο ιαπωνικός χρηματιστηριακός δείκτη Nikkei έπεσε σε ένα ισχυρότερο γιεν. Οι κινέζικοι χρηματιστηριακοί δείκτες υποχώρησαν καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά σκέφτηκαν ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να αναθεωρήσει τα μέτρα τόνωσης της.

Ευρωπαϊκοί δείκτες μετοχών διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα στην χρηματιστηριακή συνεδρίαση το πρωί.


Αγορά Ομολόγων

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10 ετών σημειώσεων κατέχουν το 1,73%

(-2 Μονάδες Βάσης)

Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων κατέχουν το 0, 15%

(-1 Μονάδα Βάσης)

Οι αποδόσεις των 10ετών gilts του Ηνωμένου Βασιλείου κατέχουν το 1,41% 

(+1 Μονάδα Βάσης)


Αγορά Εμπορευμάτων 

Light Sweet Crude Oil (WTI) futures διαπραγματεύθηκε χαμηλότερα. Το αργό πετρέλαιο για παράδοση τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στα $46.30 (-0.86%). Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα στο ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ και σε ρευστοποιήσεις. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την απελευθέρωση των δεδομένων για τις εξέδρες της Baker Hughes αργότερα μέσα στην ημέρα. Η εταιρεία εξορύξεων πετρελαίου Baker Hughes ανέφερε την περασμένη Παρασκευή ότι ο αριθμός των ενεργών εξεδρών πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 4 εξέδρες έως 328 την περασμένη εβδομάδα. Ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2009.

 

Χρυσός διαπραγματεύθηκε στα $ 1.274,20 (+ 0,85%). Η τιμή του αυξήθηκε παρά την ισχυροποίηση του δολαρίου των ΗΠΑ. Εικασίες ότι η Fed θα καθυστερήσει περαιτέρω τις αυξήσεις των επιτοκίων της υποστηρίζουν το χρυσό.

 

 IV. Τα σημαντικότερα γεγονότα της σημερινής συνεδρίασης (ώρα GMT0)06:45 Γαλλία Μη αγροτικές μισθοδοσίες

09:00 Ευρωζώνη ΑΕΠ

12:30 Η.Π.Α. Λιανικές Πωλήσεις

12:30 Η.Π.Α. Λιανικές Πωλήσεις εκτός αυτοκινήτων

12:30 Η.Π.Α. PPI

12:30 Η.Π.Α. PPI εκτός φαγητού και ενέργειας

14:00 Η.Π.Α. Reuters/Michigan Δείκτης καταναλωτικού κλίματος

14:00 Η.Π.Α. Επιχειρηματικά αποθέματα
Μπορείτε να διαγραφείτε εδώ.


Όλο το δημοσιευμένο υλικό, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων, τιμές και γραφήματα είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και η TeleTRADE παρέχει μια υπηρεσία εκτέλεσης μόνο. 

Το υλικό αυτό δεν αποτελεί και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι αποτελεί ούτε επενδυτική συμβουλή, ούτε σύσταση για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου, ούτε να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε συναλλαγές, ούτε οποιαδήποτε άλλη νομική πράξη. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται λαμβάνονται από TeleTRADE από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες και ακριβείς, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή είναι ακριβείς. Οι πληροφορίες ή τα στοιχεία ή οι απόψεις που περιέχονται στο παρόν είναι δυνατόν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. 

Η TeleTRADE αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη ή εγγύηση για την ακρίβεια, την επικαιρότητα, την επάρκεια ή την πληρότητα του υλικού και για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά οποιουδήποτε είδους, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό σε, οποιαδήποτε απώλεια κερδών, τα οποία μπορεί να προκύψουν άμεσα ή έμμεσα από τη χρήση ή την εξάρτηση από τέτοιες υλικό. 

Παρελθοντικές  ή προσομοιωμένες προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων, και η πρόβλεψη δεικτών δεν αποτελεί αξιόπιστο οδηγό για τις μελλοντικές επιδόσεις. Το δημοσιευμένο υλικό δεν έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της επενδυτικής έρευνας, και δεν υπόκειται σε καμία απαγόρευση διαπραγμάτευσης πριν από τη διάδοση των ερευνητικών επενδύσεων.


 


ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ EMAIL ΜΟΥ

Μάιος 2016
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • 2003
 • 2002
Δευ
Τρί
Τετ
Πέμ
Παρ
Σάβ
Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Όλο το δημοσιευμένο υλικό αποτελεί επικοινωνία μάρκετινγκ αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και η εξάρτηση σε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια. Οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων. Παρακαλώ διαβάστε το πλήρες έγγραφο αποποίησης ευθυνών.