Πανόραμα αγοράς. 17 Μάιος 2016

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για την αγορά κατ 'ευθείαν στα εισερχόμενα μηνυματά σας;
Εγγραφείτε στο Πανόραμα Αγοράς Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις για την τάση και για πιο έγκαιρη πληροφόρηση από ειδικούς αναλυτές για να παραμείνετε στην κορυφή της αγοράς;.


 


 

Πανόραμα Αγορών. 17 Μαΐου, 2016

I. Εστίαση στην αγορά:


Η αναφορά της Αποθεματικής Τράπεζας της Αυστραλίας (RBA) από τη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής του Μαΐου, ήταν στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης το πρωί. Η κεντρική τράπεζα μείωσε το βασικό της επιτόκιο στο 1,75% από 2,00% το Μάιο. Η κεντρική τράπεζα σημείωσε ότι στην οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει, ενώ η υποτίμηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας είχε την υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης. Η RBA δήλωσε επίσης ότι η οικονομική ανάπτυξη ήταν λίγο ισχυρότερη από ό, τι αναμένεται κατά το 2015. Η ενδιάμεση κατάσταση δεν ήταν τόσο "ειρηνική" όπως αναμενόταν προηγουμένως από τους συμμετέχοντες στην αγορά. Το δολάριο Αυστραλίας ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. Είναι πιθανό ότι το δολάριο Αυστραλίας θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των τιμών καταναλωτή από το Ηνωμένο Βασίλειο (8:30 GMT) και από τις ΗΠΑ (12:30 GMT) θα είναι στο επίκεντρο σήμερα.

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες. Αλλά είναι απίθανο ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό θα στηρίξουν τη λίρα καθώς υπάρχει αβεβαιότητα γύρω από την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Η λίρα μπορεί να κυμαίνεται καθώς θα κυκλοφορήσουν πολλά οικονομικά δεδομένα στο Η.Β. ταυτόχρονα.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ βελτιώθηκε επίσης κατά τους τελευταίους μήνες. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή δεν προτιμάται ως μέτρο του πληθωρισμού της Fed. Ο αντίκτυπος στο δολάριο ΗΠΑ είναι πιθανό να είναι μέτριος.
II. Τα σημαντικότερα γεγονότα της αγοράς:


Ο πρόεδρος της Fed του Richmond, Jeffrey Lacker, δήλωσε σε συνέντευξή του με την εφημερίδα Washington Post τη Δευτέρα ότι μια αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο θα ήταν σκόπιμη, καθώς ο πληθωρισμός κινείται προς το στόχο της Fed »2%, η αγορά εργασίας συνέχισε να ενισχύεται και οι καθοδικοί κίνδυνοι διαχέονται. "Για μένα αυτό προσθέτει μια αρκετά ισχυρή υπόθεση για μια κίνηση τον Ιούνιο», είπε. Ο Lacker δεν είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) του τρέχοντος έτους.

• Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις αξιολογήσεις των χωρών της ΕΕ. "Μια έξοδος από την ΕΕ από το Ηνωμένο Βασίλειο (« Brexit ») θα ζυγίζεται στις οικονομίες των άλλων χωρών της ΕΕ και θα αυξήσει πολιτικούς κινδύνους στην Ευρώπη», δήλωσε ο οργανισμός. «Αρνητικές ενέργειες θα γίνουν πιο πιθανές μεσοπρόθεσμα, αν ο οικονομικός αντίκτυπος ήταν σοβαρός ή οι σημαντικοί πολιτικοί κίνδυνοι υλοποιηθούν»,  Fitch πρόσθεσε. Ο οργανισμός σημείωσε ότι ο οικονομικός αντίκτυπος θα ήταν χαμηλότερος για την ΕΕ από ό, τι για το Η.Β. Η Fitch είπε επίσης ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν κίνδυνοι η Σκωτία να αφήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ή η Καταλονία να αφήσει την Ισπανία.

• Σύμφωνα με την τηλεφωνική δημοσκόπηση ICM που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, το 47% των Βρετανών υποστήριξε την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), το 39% των Βρετανών θα ψηφίσει για την έξοδο από την ΕΕ, ενώ το 14% των Βρετανών ήταν αναποφάσιστοι. Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 13 - 15 Μάιος και ρωτήθηκαν 1.002 άτομα.

• Η Εθνική Ένωση των Home Builders (NAHB) κυκλοφόρησε τον δείκτη της αγοράς κατοικιών για τις ΗΠΑ τη Δευτέρα. Ο δείκτης στεγαστικής αγοράς NAHB παρέμεινε αμετάβλητος στο 58 τον Μάη, χωρίς προσδοκίες για αύξηση έως 59. Ένα επίπεδο πάνω από 50,0 θεωρείται θετικό, κάτω δείχνει μια αρνητική προοπτική. Ο επιμέρους δείκτης αγοραστικής κυκλοφορίας παρέμεινε αμετάβλητος στο 44 τον Μάη, η σημερινός υπο-δείκτης πώλησης παρέμεινε αμετάβλητος στο 63, ενώ ο επιμέρους δείκτης μέτρησης προσδοκιών πωλήσεων στους επόμενους έξι μήνες αυξήθηκε σε 65 από 62. "Η εμπιστοσύνη των Builder διατηρήθηκε σταθερή σε 58 για τέσσερις συνεχόμενους μήνες, γεγονός που δείχνει ότι ο τομέας των μονοκατοικιών παραμένει σε θετικό έδαφος», είπε ο πρόεδρος του NAHB Ed Brady.  «Το γεγονός ότι οι προσδοκίες των μελλοντικών πωλήσεων αυξήθηκαν ελαφρώς αυτό το μήνα δείχνουν ότι οι οικοδόμοι είναι πεπεισμένοι ότι η αγορά θα συνεχίσει να ενισχύεται. Η δημιουργία θέσεων εργασίας, τα χαμηλά επιτόκια ενυπόθηκων δανείων και η ζήτηση θα τονώσουν επίσης την ανάπτυξη στον τομέα των μονοκατοικιών», "είπε ο επικεφαλής οικονομολόγος της NAHB, Robert Dietz.

• Η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) κυκλοφόρησε τα πρακτικά από τη συνάντηση νομισματικής πολιτικής του Μαΐου, την Τρίτη. Η κεντρική τράπεζα σημείωσε ότι στην οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει, ενώ η υποτίμηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας είχε την υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης. Η RBA δήλωσε επίσης ότι η οικονομική ανάπτυξη ήταν λίγο ισχυρότερη από ό, τι αναμένεται κατά το 2015. Μέλη σημείωσαν ότι οι προοπτικές για την οικονομική δραστηριότητα ή το ποσοστό ανεργίας δεν άλλαξαν, ενώ η πρόβλεψη για τον πληθωρισμό υποβαθμίστηκε. Η κεντρική τράπεζα είπε ότι η επόμενη απόφαση για τα επιτόκια θα εξαρτηθεί από τα εισερχόμενα οικονομικά δεδομένα. Η RBA μείωσε ότι το επιτόκιό της είναι στο 1,75% από 2,00% το Μάιο.


III. Η κατάσταση της αγοράς

Αγορά Συναλλάγματος

Το συνάλλαγμα EUR / USD διαπραγματεύτηκε μικτά στην απουσία βασικών παραγόντων. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την απελευθέρωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό των τιμών καταναλωτή από τις ΗΠΑ αργότερα μέσα στην ημέρα. Ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί στο 1,1% από έτος σε έτος τον Απρίλιο, από 0,9% το Μάρτιο. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,1446 (υψηλό της 11ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - $ 1,1217 (χαμηλό της 22ας Απριλίου).

 

Το συνάλλαγμα GBP/USD διαπραγματεύτηκε υψηλότερα για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Σύμφωνα με την ΜΠΕ, την τηλεφωνική δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, το 47% των Βρετανών υποστήριξε την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), το 39% των Βρετανών θα ψηφίσει για την έξοδο από την ΕΕ, ενώ το 14% των Βρετανών ήταν αναποφάσιστοι. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την απελευθέρωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό των τιμών καταναλωτή από το Ηνωμένο Βασίλειο αργότερα μέσα στην ημέρα. Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να μειωθεί στο 0,3% από έτος σε έτος τον Απρίλιο, από 0,5% το Μάρτιο. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,4570 (υψηλό 06ης  Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - $ 1,4296 (χαμηλό της 21ης Απριλίου).

 

Το συνάλλαγμα AUD/USD διαπραγματεύτηκε υψηλότερα στις αναφορές της RBA. Η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) κυκλοφόρησε τα πρακτικά του από τη συνάντηση νομισματικής πολιτικής Μαΐου, την Τρίτη. Η κεντρική τράπεζα σημείωσε ότι η οικονομική δραστηριότητα και η απασχόληση ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει, ενώ η υποτίμηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας είχε την υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης. Επίπεδο αντίστασης - AUD0.7516 (υψηλό 4ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - AUD0.7200 (ψυχολογικό επίπεδο).

 

Το συνάλλαγμα USD/JPY διαπραγματεύτηκε μικτά. Επίπεδο αντίστασης - Y111.88 (υψηλό της 28ης Απριλίου). Επίπεδο στήριξης - Y105.54 (χαμηλό 3ης Μάη).

 

Χρηματιστήριο 

Δείκτης Αξία Μεταβολή

S&P 2,066.66 +0.98%

NASDAQ 4,775.46 +1.22%

Dow 17,710.71 +1.00%

Nikkei 16,652.8 +1.13%

Hang Seng 20,118.8 +1.18%

Shanghai 2,843.73 -0.25%


Αμερικανικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν υψηλότερα την Παρασκευή καθώς οι μετοχές της Apple ανέκαμψε και στις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου. Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρατήρησαν και τα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ. Η Εθνική Ένωση των Home Builders (NAHB) κυκλοφόρησε το δείκτη της αγοράς κατοικιών για τις ΗΠΑ τη Δευτέρα. Ο δείκτης στεγαστικής αγοράς NAHB παρέμεινε αμετάβλητος στο 58 τον Μάη, χωρίς τις οι προσδοκίες για αύξηση έως 59.

Ασιατικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν μικτά. Ο Ιαπωνικός δείκτης μετοχών Nikkei αυξήθηκε στο αδύναμε γιεν.

Ευρωπαϊκοί δείκτες μετοχών διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα στην χρηματιστηριακή συνεδρίαση το πρωί.


Αγορά Ομολόγων

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10 ετών σημειώσεων κατέχουν το 1,75%

(-1 Μονάδα Βάσης)

Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων κατέχουν το 0, 15%

(+1 Μονάδα Βάσης)

Οι αποδόσεις των 10ετών gilts του Ηνωμένου Βασιλείου κατέχουν το 1,40% 

(+2 Μονάδες Βάσης)


Αγορά Εμπορευμάτων 

Light Sweet Crude Oil (WTI) futures διαπραγματεύθηκε υψηλότερα. Το αργό πετρέλαιο για παράδοση τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στα $ 48,23 (+ 1,07%). Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα στις διαταραχές του εφοδιασμού στη Νιγηρία, τον Καναδά και τη Βενεζουέλα.

 

Χρυσός διαπραγματεύθηκε στα $ 1.274,70 (+ 0,06%). Η τιμή του αυξήθηκε παρά την ισχυροποίηση του δολαρίου των ΗΠΑ. Εικασίες ότι η Fed θα καθυστερήσει περαιτέρω τις αυξήσεις των επιτοκίων της υποστηρίζουν χρυσό.

 

 IV. Τα σημαντικότερα γεγονότα της σημερινής συνεδρίασης (ώρα GMT0)07:15 Ελβετία Δείκτης Τιμών Παραγωγής & Εισαγωγής 

08:30 Ηνωμένο Βασίλειο Δείκτης Τιμών Παραγωγής - Εξαγωγή

08:30 Ηνωμένο Βασίλειο Δείκτης Τιμών Παραγωγής - Εισαγωγή

08:30 Ηνωμένο Βασίλειο Δείκτης Τιμών Λιανικής

08:30 Ηνωμένο Βασίλειο HICP

08:30 Ηνωμένο Βασίλειο HICP εκτός EFAT

09:00 Ευρωζώνη Εμπορικό ισοζύγιο – μη προσαρμοσμένο

12:30 Καναδάς Αποστολές στη  Βιομηχανία

12:30 Η.Π.Α. Ενάρξεις κατοικιών

12:30 Η.Π.Α. Οικοδομικές Άδειες

12:30 Η.Π.Α. CPI

12:30 Η.Π.Α. CPI εκτός φαγητού και ενέργειας

13:15 Η.Π.Α. Αξιοποίηση χωρητικότητας

13:15 Η.Π.Α. Βιομηχανική Παραγωγή

22:45 Νέα Ζηλανδία PPI Εισαγωγή

22:45 Νέα Ζηλανδία PPI Εξαγωγή

23:50 Ιαπωνία GDP

Μπορείτε να διαγραφείτε εδώ.


Όλο το δημοσιευμένο υλικό, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων, τιμές και γραφήματα είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και η TeleTRADE παρέχει μια υπηρεσία εκτέλεσης μόνο. 

Το υλικό αυτό δεν αποτελεί και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι αποτελεί ούτε επενδυτική συμβουλή, ούτε σύσταση για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου, ούτε να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε συναλλαγές, ούτε οποιαδήποτε άλλη νομική πράξη. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται λαμβάνονται από TeleTRADE από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες και ακριβείς, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή είναι ακριβείς. Οι πληροφορίες ή τα στοιχεία ή οι απόψεις που περιέχονται στο παρόν είναι δυνατόν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. 

Η TeleTRADE αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη ή εγγύηση για την ακρίβεια, την επικαιρότητα, την επάρκεια ή την πληρότητα του υλικού και για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά οποιουδήποτε είδους, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό σε, οποιαδήποτε απώλεια κερδών, τα οποία μπορεί να προκύψουν άμεσα ή έμμεσα από τη χρήση ή την εξάρτηση από τέτοιες υλικό. 

Παρελθοντικές  ή προσομοιωμένες προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων, και η πρόβλεψη δεικτών δεν αποτελεί αξιόπιστο οδηγό για τις μελλοντικές επιδόσεις. Το δημοσιευμένο υλικό δεν έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της επενδυτικής έρευνας, και δεν υπόκειται σε καμία απαγόρευση διαπραγμάτευσης πριν από τη διάδοση των ερευνητικών επενδύσεων.


 


ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ EMAIL ΜΟΥ

Μάιος 2016
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • 2003
 • 2002
Δευ
Τρί
Τετ
Πέμ
Παρ
Σάβ
Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Όλο το δημοσιευμένο υλικό αποτελεί επικοινωνία μάρκετινγκ αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και η εξάρτηση σε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια. Οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων. Παρακαλώ διαβάστε το πλήρες έγγραφο αποποίησης ευθυνών.