Πανόραμα αγοράς. 18 Μάιος 2016

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για την αγορά κατ 'ευθείαν στα εισερχόμενα μηνυματά σας;
Εγγραφείτε στο Πανόραμα Αγοράς Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις για την τάση και για πιο έγκαιρη πληροφόρηση από ειδικούς αναλυτές για να παραμείνετε στην κορυφή της αγοράς;.


 

 

Πανόραμα Αγορών. 18 Μαΐου, 2016

I. Εστίαση στην αγορά:


Τα «επιθετικά» σχόλια από αξιωματούχους της Fed προστίθενται στην κερδοσκοπία ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει το επιτόκιό της τον Ιούνιο. Στην Fed της Ατλάντα ο πρόεδρος Dennis Lockhart, δήλωσε ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει το επιτόκιό της τον Ιούνιο. Ο πρόεδρος της Fed στο Σαν Φρανσίσκο John Williams είπε ότι η Fed θα μπορούσε να μειώσει το επιτόκιο της δύο ή τρεις φορές φέτος. Στην Fed του Richmond ο πρόεδρος Jeffrey Lacker δήλωσε ότι μια αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο θα είναι κατάλληλη. Αλλά είναι απίθανο ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκιά της τον Ιούνιο καθώς το δημοψήφισμα για την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) στις 23 Ιουνίου είναι πιθανό να επιβαρύνει την απόφαση για τα επιτόκια της Fed.

Κυριότερα γεγονότα σήμερα θα είναι τα δελτία των δεδομένων του Η.Β. για την αγορά εργασίας (8:30 GMT) και η τελευταία συνάντηση της Fed (18:00 GMT).

Η αγορά εργασίας του Η.Β. συνέχισε να βελτιώνεται. Η καλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των μισθών θα μπορούσε να στηρίξει τη λίρα.

Η τελευταία συνάντηση της Fed είναι πιθανό να είναι "ειρηνική". Αυτό πιθανότατα θα επηρεάσει το δολάριο Η.Π.Α..


II. Τα σημαντικότερα γεγονότα της αγοράς:


Ο πρόεδρος της Fed στην Ατλάντα Dennis Lockhart, δήλωσε την Τρίτη ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει το επιτόκιό της τον Ιούνιο. «Εγώ δεν θα το πάρω από το τραπέζι», είπε. Ο Lockhart σημείωσε ότι η Fed θα μπορούσε να ρίξει το επιτόκιο δύο ή τρεις φορές φέτος. Ο πρόεδρος της Fed στην Ατλάντα είπε επίσης ότι το δημοψήφισμα για την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ήταν ένας λόγος για την καθυστέρηση στην αύξηση των επιτοκίων. Ο Lockhart δεν είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) του τρέχοντος έτους.

• Στο Σαν Φρανσίσκο ο πρόεδρος της Fed John Williams είπε σε μια συνέντευξη με την Wall Street Journal την Τρίτη ότι η Fed θα μπορούσε να ρίξει το επιτόκιο δύο ή τρεις φορές φέτος. Ο πρόεδρος της Fed στο Σαν Φρανσίσκο επεσήμανε ότι δεν ανησυχεί για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ. Ο Williams δεν είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) του τρέχοντος έτους.

• Στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (ΕΚΤ) Visco είπε σε μια συνέντευξη με την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ότι ανησυχεί για τον αποπληθωρισμό στην Ευρωζώνη. "Πιστεύω ότι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ένα συγκεκριμένο κίνδυνο αποπληθωρισμού», είπε.

• Ο πρόεδρος της Fed στο Dallas Robert Kaplan, δήλωσε την Τρίτη ότι η οικονομία των ΗΠΑ ήταν αρκετά ισχυρή για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων στο εγγύς μέλλον, προσθέτοντας ότι θα στηρίξει την αύξηση των επιτοκίων στις επόμενες συνεδριάσεις νομισματικής πολιτικής. «Είτε αυτό είναι Ιούνιο ή τον Ιούλιο, δεν μπορώ να το πω αυτή τη στιγμή», είπε. Ο Kaplan δεν είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) του τρέχοντος έτους.

• Στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann είπε σε μια συνέντευξη με την γερμανική εφημερίδα Die Welt ότι σκέφτηκε πως τα κρατικά ομόλογα των αγορών από την ΕΚΤ, ήταν προβληματικά καθώς η κεντρική τράπεζα είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής που δηλώνει. Είπε επίσης ότι η κριτική για τα πρόσφατα μέτρα τόνωσης από την ΕΚΤ οδηγήθηκε από ορισμένα μέτρα που είναι ασαφή τα όρια μεταξύ νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής.

• Το πρωθυπουργικό γραφείο της Ιαπωνίας κυκλοφόρησε τα δεδομένα για το προκαταρκτικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) για την Ιαπωνία, αργά την Τρίτη το βράδυ. Το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 0,4% το πρώτο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες για αύξηση 0,1%, μετά από πτώση 0,4% το τέταρτο τρίμηνο. Το σχήμα στο τέταρτο τρίμηνο αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από μια πτώση 0,3%. Η αύξηση προήλθε από την αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Η ιδιωτική κατανάλωση αυξήθηκε κατά 0,5% το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι κεφαλαιουχικές δαπάνες υποχώρησαν 1,4%. Σε ετήσια βάση, η οικονομία της Ιαπωνίας αναρριχήθηκε 1,7% το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για άνοδο 0,2%, μετά από πτώση 1,7% το τέταρτο τρίμηνο. Το σχήμα στο τέταρτο τρίμηνο αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από μια πτώση 1,1%.


III. Η κατάσταση της αγοράς

Αγορά Συναλλάγματος

Το συνάλλαγμα EUR / USD διαπραγματεύτηκε χαμηλότερα σχετικά με την ενίσχυση του δολαρίου ΗΠΑ, το οποίο υποστηρίχθηκε από τα  στοιχεία για τον πληθωρισμό των τιμών καταναλωτή χθες στις ΗΠΑ. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την απελευθέρωση των τελικών στοιχείων για τον πληθωρισμό των τιμών καταναλωτή από την Ευρωζώνη και την τελευταία αναφορά της Fed αργότερα μέσα στην ημέρα. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,1446 (υψηλό της 11ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - $ 1,1217 (χαμηλό της 22ας Απριλίου).

 

Το συνάλλαγμα GBP/USD διαπραγματεύτηκε χαμηλότερα μετά τη χθεσινή άνοδο. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την απελευθέρωση των δεδομένων της αγοράς εργασίας από το Ηνωμένο Βασίλειο αργότερα μέσα στην ημέρα. Το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητο στο 5,1%. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,4570 (υψηλό 6ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - $ 1,4330 (χαμηλό της 16ης Μαΐου).

 

Το συνάλλαγμα AUD/USD διαπραγματεύτηκε χαμηλότερα στα αυστραλιανά οικονομικά δεδομένα. Η Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία κυκλοφόρησε τα δεδομένα για τις τιμές των μισθών την Τετάρτη. Οι μισθοί στην Αυστραλία αυξήθηκε στο εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό του 0,4% κατά το πρώτο τρίμηνο, χωρίς τις προβλέψεις κέρδους 0,5%, μετά από αύξηση 0,5% το προηγούμενο τρίμηνο. Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων αυξήθηκαν κατά 0,5% το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι ιδιωτικοί μισθοί αυξήθηκαν 0,4%. Σε ετήσια βάση, οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 2,1% το πρώτο τρίμηνο, χωρίς προσδοκίες για αύξηση 2,2%, μετά από αύξηση 2,2% το τέταρτο τρίμηνο. Ήταν η πιο αδύναμη άνοδος από το 1998. Η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας λαμβάνει υπόψη αυτά τα δεδομένα και αποφασίζει για το επιτόκιό της. Επίπεδο αντίστασης - AUD0.7401 (υψηλό της 11ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - AUD0.7200 (ψυχολογικό επίπεδο).

 

Το συνάλλαγμα USD/JPY διαπραγματεύτηκε μικτά σχετικά με τα στοιχεία για το ΑΕΠ από την Ιαπωνία. Το πρωθυπουργικό γραφείο της Ιαπωνίας κυκλοφόρησε το προκαταρκτικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) για την Ιαπωνία αργά το βράδυ της Τρίτης. Το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 0,4% το πρώτο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες για αύξηση 0,1%, μετά από πτώση 0,4% το τέταρτο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση, η οικονομία της Ιαπωνίας αναρριχήθηκε 1,7% το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για άνοδο 0,2%, μετά από πτώση 1,7% το τέταρτο τρίμηνο. Επίπεδο αντίστασης - Y111.88 (υψηλό της 28ης Απριλίου). Επίπεδο στήριξης - Y108.23 (χαμηλό της 12ης Μαΐου).

 

Χρηματιστήριο 

Δείκτης Αξία Μεταβολή

S&P 2,047.21 -0.94%

NASDAQ 4,715.73 -1.25%

Dow 17,529.98 -1.02%

Nikkei 16,644.69 -0.05%

Hang Seng 19,778.99 -1.69%

Shanghai 2,796.72 -1.65%


Αμερικανικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν χαμηλότερα την Τρίτη εν μέσω εικασιών ότι η Fed θα μπορούσε να συνεχίσει να αυξάνει το βασικό της επιτόκιο. Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρατήρησαν τα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ. Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ κυκλοφόρησε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των τιμών καταναλωτή, την Τρίτη. Ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ αυξήθηκε 0,4% τον Απρίλιο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες για αύξηση 0,3%, μετά από αύξηση 0,1% το Μάρτιο. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ αυξήθηκε στο 1,1% τον Απρίλιο από 0,9% το Μάρτιο, σύμφωνα με τις προσδοκίες. Ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ εκτός των ειδών διατροφής και ενέργειας σημείωσε άνοδο 0,2% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τις προσδοκίες, μετά από αύξηση 0,1% το Μάρτιο. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ εκτός των ειδών διατροφής και της ενέργειας έπεσε 2,1% τον Απρίλιο από 2,2% το Μάρτιο, σύμφωνα με τις προβλέψεις. Το Εμπορικό Τμήμα των ΗΠΑ δημοσίευσε τα στοιχεία για την αγορά κατοικίας, την Τρίτη. Η στέγαση στις ΗΠΑ αναρριχήθηκε 6,6% σε 1.172 εκατομμύρια ετήσια βάση τον Απρίλιο, από ένα ρυθμό 1.099.000 το Μάρτιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για αύξηση σε 1.130 εκατ. Οι οικοδομικές άδειες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 3,6% με 1.116.000 ετήσιο ρυθμό τον Απρίλιο από ρυθμό 1.077.000 το Μάρτιο, χωρίς προσδοκίες για ένα ρυθμό 1.140 εκατ. Η Federal Reserve κυκλοφόρησε την έκθεση βιομηχανικής παραγωγής την Τρίτη. Η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ αυξήθηκε 0,7% τον Απρίλιο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες για αύξηση κατά 0,3%, μετά από πτώση 0,9% το Μάρτιο.

Ασιατικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν χαμηλότερα. Ο Ιαπωνικός δείκτης μετοχών Nikkei έκλεισε ελαφρώς χαμηλότερα, διότι τα θετικά ιαπωνικά στοιχεία για το ΑΕΠ αντισταθμίστηκαν από ένα ισχυρότερο γιεν.

Ευρωπαϊκοί δείκτες μετοχών αναμένεται να διαπραγματευθούν χαμηλότερα στην χρηματιστηριακή συνεδρίαση το πρωί.


Αγορά Ομολόγων

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10 ετών σημειώσεων κατέχουν το 1,77%

(+2 Μονάδες Βάσης)

Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων κατέχουν το 0, 15%

(+2 Μονάδες Βάσης)

Οι αποδόσεις των 10ετών gilts του Ηνωμένου Βασιλείου κατέχουν το 1,37% 

(-2 Μονάδες Βάσης)


Αγορά Εμπορευμάτων 

Light Sweet Crude Oil (WTI) futures διαπραγματεύθηκε υψηλότερα. Το αργό πετρέλαιο για παράδοση τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στα $48.43 (+0.25%). Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα στα δεδομένα των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το API, την Τρίτη, στις ΗΠΑ τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1.140.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την σήμερα την κυκλοφορία των αποθεμάτων αργού πετρελαίου από την Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας. Οι αναλυτές ανέμεναν τα αποθέματα αργού πετρελαίου να μειωθούν κατά 3,16 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα..

 

Χρυσός διαπραγματεύθηκε στα $ 1.273,30 (-0,46%). Η τιμή του υποχώρησε σε ένα ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ. Η κερδοσκοπία ότι η Fed θα μπορούσε να συνεχίσει να αυξάνει το βασικό της επιτόκιο, ζυγίστηκε στο χρυσό.

 

 IV. Τα σημαντικότερα γεγονότα της σημερινής συνεδρίασης (ώρα GMT0)08:30 Ηνωμένο Βασίλειο Μέσες αποδοχές

08:30 Ηνωμένο Βασίλειο Μέσες αποδοχές εκτός των bonus

08:30 Ηνωμένο Βασίλειο ILO Δείκτης Ανεργίας

08:30 Ηνωμένο Βασίλειο Ενάγουσα καταμέτρηση

09:00 Ευρωζώνη Εναρμονισμένο CPI εκτός EFAT

09:00 Ευρωζώνη Εναρμονισμένο CPI

11:00 Η.Π.Α. MBA Αιτήσεις Δανείων

12:30 Καναδάς Αγορές ξένων τίτλων

14:30 Η.Π.Α. Τα αποθέματα αργού πετρελαίου

18:00 Η.Π.Α. FOMC αναφορά συνάντησης

23:50 Ιαπωνία Πυρήνας παραγγελιών μηχανημάτων

Μπορείτε να διαγραφείτε εδώ.


Όλο το δημοσιευμένο υλικό, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων, τιμές και γραφήματα είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και η TeleTRADE παρέχει μια υπηρεσία εκτέλεσης μόνο. 

Το υλικό αυτό δεν αποτελεί και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι αποτελεί ούτε επενδυτική συμβουλή, ούτε σύσταση για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου, ούτε να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε συναλλαγές, ούτε οποιαδήποτε άλλη νομική πράξη. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται λαμβάνονται από TeleTRADE από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες και ακριβείς, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή είναι ακριβείς. Οι πληροφορίες ή τα στοιχεία ή οι απόψεις που περιέχονται στο παρόν είναι δυνατόν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. 

Η TeleTRADE αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη ή εγγύηση για την ακρίβεια, την επικαιρότητα, την επάρκεια ή την πληρότητα του υλικού και για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά οποιουδήποτε είδους, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό σε, οποιαδήποτε απώλεια κερδών, τα οποία μπορεί να προκύψουν άμεσα ή έμμεσα από τη χρήση ή την εξάρτηση από τέτοιες υλικό. 

Παρελθοντικές  ή προσομοιωμένες προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων, και η πρόβλεψη δεικτών δεν αποτελεί αξιόπιστο οδηγό για τις μελλοντικές επιδόσεις. Το δημοσιευμένο υλικό δεν έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της επενδυτικής έρευνας, και δεν υπόκειται σε καμία απαγόρευση διαπραγμάτευσης πριν από τη διάδοση των ερευνητικών επενδύσεων.


 


ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ EMAIL ΜΟΥ

Μάιος 2016
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • 2003
 • 2002
Δευ
Τρί
Τετ
Πέμ
Παρ
Σάβ
Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Όλο το δημοσιευμένο υλικό αποτελεί επικοινωνία μάρκετινγκ αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και η εξάρτηση σε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια. Οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων. Παρακαλώ διαβάστε το πλήρες έγγραφο αποποίησης ευθυνών.