Πανόραμα αγοράς. 19 Μάιος 2016

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για την αγορά κατ 'ευθείαν στα εισερχόμενα μηνυματά σας;
Εγγραφείτε στο Πανόραμα Αγοράς Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις για την τάση και για πιο έγκαιρη πληροφόρηση από ειδικούς αναλυτές για να παραμείνετε στην κορυφή της αγοράς;.


 


 

Πανόραμα Αγορών. 19 Μαΐου, 2016

I. Εστίαση στην αγορά:


Η τελευταία συνάντηση της Fed ήταν στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης το πρωί. Ο τόνος των πρακτικών διέφερε από τον τόνο της δήλωσης της Fed τον Απρίλιο. Τα πρακτικά έδειξαν ότι η πλειοψηφία των υπαλλήλων της Fed υποστήριξε τις περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, εάν η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίσει να βελτιώνεται μετά το αδύναμο πρώτο τρίμηνο. Ορισμένοι αξιωματούχοι της Fed σημείωσαν αυτή την εβδομάδα ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει το επιτόκιό της κατά την επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της αυτή την εβδομάδα.

Τα πρακτικά πρόσθεσαν στην κερδοσκοπία ότι η Fed μπορεί να αυξήσει το επιτόκιό της τον Ιούνιο. Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν ότι η Fed δεν θα ρίξει περαιτέρω τα επιτόκια τον Ιούνιο πριν από την απελευθέρωση των πρακτικών.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά πιθανώς θα παρακολουθούν όλα τα οικονομικά δεδομένα στις ΗΠΑ πριν από την επόμενη συνάντηση της Fed τον Ιούνιο, ιδιαίτερα τα δεδομένα της αγοράς εργασίας για το μήνα Μάιο. Τα αρχικά στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας των ΗΠΑ (12:30 GMT) θα είναι στο επίκεντρο σήμερα. Ο αριθμός των αιτήσεων ανεργίας αυξήθηκαν κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Τα δεδομένα του Η.Β. για τις λιανικές πωλήσεις (8:30 GMT) θα είναι επίσης στη σημερινή εστίαση.


II. Τα σημαντικότερα γεγονότα της αγοράς:


Η Fed κυκλοφόρησε για τον Απρίλιο την νομισματική της πολιτική την Τετάρτη. Κράτησε το βασικό της επιτόκιο αμετάβλητο τον Απρίλιο. Τα πρακτικά έδειξαν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed θα στηρίξουν την αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, αν η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίσει να βελτιώνεται. «Οι περισσότεροι συμμετέχοντες έκριναν ότι αν τα εισερχόμενα δεδομένα ήταν συνεπή με την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης κατά το δεύτερο τρίμηνο, οι συνθήκες στην αγορά εργασίας θα συνεχίζουν να ενισχύονται, και ο πληθωρισμός θα σημειώσει πρόοδο προς την κατεύθυνση 2 τοις εκατό του στόχου της επιτροπής, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν σκόπιμο η Επιτροπή να αυξήσει το εύρος-στόχο για το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων τον Ιούνιο », δήλωσε στα πρακτικά. Οι αξιωματούχοι της Fed σημείωσαν ότι η απόφαση για τα επιτόκια θα εξαρτηθεί από τα εισερχόμενα οικονομικά δεδομένα. Η Πρόεδρος της Fed στο Kansas, Esther George μίλησε για μια αύξηση των επιτοκίων.

• Στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (ΕΚΤ) Vitas Vasiliauskas είπε σε μια συνέντευξη με την The Wall Street Journal την Τετάρτη ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο πριν από την εξέταση νέων μέτρων τόνωσης της οικονομίας. "Αν δεν θα υπάρξει καμία ανάγκη, δεν θα κάνουμε τίποτα», είπε. Ο Vasiliauskas σημείωσε ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ήταν χαμηλότερος από ό, τι αναμενόταν, αλλά πρόσθεσε ότι ο πληθωρισμός θα ήταν σε θετικό έδαφος μέχρι το τέλος του έτους.

• Το Conference Board (CB) κυκλοφόρησε τον ηγετικό οικονομικό δείκτη για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τετάρτη. Ο κορυφαίος οικονομικός δείκτης (LEI) ήταν επίπεδος το Μάρτιο, μετά από αύξηση 0,1% το Φεβρουάριο. Η φιγούρα του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από μια αύξηση 0,2%. Η συμπίπτων δείκτης παρέμεινε στα ίδια επίπεδα το Μάρτιο, μετά από μια επίπεδη ανάγνωση τον Φεβρουάριο.

• Στις ΗΠΑ η Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) κυκλοφόρησε τα δεδομένα αποθεμάτων αργού πετρελαίου την Τετάρτη. Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια σε 541,3 εκατομμύρια κατά την εβδομάδα έως την 13η Μαΐου. Οι αναλυτές ανέμεναν τα αποθέματα αργού πετρελαίου να μειωθούν κατά 3,16 εκατομμύρια βαρέλια. Τα αποθέματα της βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την ΕΠΕ. Τα αποθέματα αργού στο Cushing της Οκλαχόμα, αυξήθηκαν κατά 461.000 βαρέλια. οι εισαγωγές αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 22.000 βαρέλια την ημέρα. Τα διυλιστήρια στις ΗΠΑ έτρεχαν στο 90,5% της παραγωγικής ικανότητας, από 89,1% την προηγούμενη εβδομάδα. Η παραγωγή πετρελαίου μειώθηκε κατά 0,1% την περασμένη εβδομάδα σε 8.791.000 βαρέλια την ημέρα από 8.802.000 βαρέλια την ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα.

• Ελβετική τράπεζα UBS αναβάθμισε την Τετάρτη τις προβλέψεις ανάπτυξης για τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία για το 2016, αλλά υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την Ιταλία. Η γερμανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί 1,6% το 2016, από την προηγούμενη εκτίμηση για αύξηση 1,4%, η γαλλική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί 1,5%, πάνω από την προηγούμενη εκτίμηση για αύξηση 1,2%, ενώ η ισπανική οικονομία αναμένεται να επεκταθεί 2,9% από την προηγούμενη εκτίμηση για αύξηση 2,6%. Η UBS αναμένει ότι η ιταλική οικονομία θα αναπτυχθεί 1,1% το 2016, κάτω από την προηγούμενη εκτίμηση για αύξηση 1,1%.


III. Η κατάσταση της αγοράς

Αγορά Συναλλάγματος

Το συνάλλαγμα EUR / USD διαπραγματεύτηκε μικτά μετά από σημαντική πτώση του χθες στην τελευταία συνάντηση της Fed. Τα πρακτικά έδειξαν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed θα στηρίξουν την αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, αν η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίσει να βελτιώνεται. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν ομιλίες από τους υπαλλήλους της Fed, Fischer και Dudley, την απελευθέρωση των πρακτικών της ΕΚΤ και τα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ αργότερα μέσα στην ημέρα. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,1446 (υψηλό της 11ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - $ 1,1144 (χαμηλό της 24ης Μαρτίου).

 

Το συνάλλαγμα GBP/USD διαπραγματεύτηκε ελαφρώς χαμηλότερα. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την απελευθέρωση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αργότερα μέσα στην ημέρα. Οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να αυξηθούν κατά 0,5% τον Απρίλιο, μετά από μείωση 1,3% το Μάρτιο. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,4768 (υψηλό 3ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - $ 1,4403 (χαμηλό της 18ης Μαΐου).

 

Το συνάλλαγμα AUD/USD διαπραγματεύτηκε χαμηλότερα στα μικτά Αυστραλιανά δεδομένα της αγοράς εργασίας. Το ποσοστό ανεργίας της Αυστραλίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 5,7% τον Απρίλιο. Οι αναλυτές ανέμεναν το ποσοστό ανεργίας να ανέλθει στο 5,8%. Ο αριθμός των απασχολούμενων στην Αυστραλία αυξήθηκε κατά 10.800 τον Απρίλιο, χωρίς πρόβλεψη για αύξηση κατά 12.500, μετά από μια αύξηση κατά 25.700 το Μάρτιο. Επίπεδο αντίστασης - AUD0.7364 (υψηλό της 17ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - AUD0.7107 (χαμηλό 1ης  Μαρτίου).

 

Το συνάλλαγμα USD/JPY διαπραγματεύτηκε λίγο ψηλότερα. Οι συμμετέχοντες στην αγορά συνέχισαν να παρατηρούν τα στοιχεία για το ΑΕΠ από την Ιαπωνία. Το πρωθυπουργικό γραφείο της Ιαπωνίας κυκλοφόρησε το προκαταρκτικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) για την Ιαπωνία αργά την Τρίτη το βράδυ. Το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 0,4% το πρώτο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες για αύξηση 0,1%, μετά από πτώση 0,4% το τέταρτο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση, η οικονομία της Ιαπωνίας αναρριχήθηκε 1,7% το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για άνοδο 0,2%, μετά από πτώση 1,7% το τέταρτο τρίμηνο. Επίπεδο αντίστασης - Y111.88 (υψηλό της 28ης Απριλίου). Επίπεδο στήριξης - Y108.23 (χαμηλό της 12ης Μαΐου).

 

Χρηματιστήριο 

Δείκτης Αξία Μεταβολή

S&P 2,047.63 +0.02%

NASDAQ 4,739.12 +0.50%

Dow 17,526.62 -0.02%

Nikkei 16,646.66 +0.01%

Hang Seng 19,685.8 -0.71%

Shanghai 2,807.33 -0.01%


Αμερικανικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν μικτά την Τετάρτη σχετικά με τις τελευταίες αναφορές της Fed. Τα πρακτικά έδειξαν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed θα στηρίξουν την αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, αν η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίσει να βελτιώνεται.

Ασιατικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν μικτά. Ο Ιαπωνικός δείκτης μετοχών Nikkei έκλεισε ελαφρώς υψηλότερα, στο αδύναμο γιεν.

Ευρωπαϊκοί δείκτες μετοχών διαπραγματεύθηκε χαμηλότερα στην χρηματιστηριακή συνεδρίαση το πρωί.


Αγορά Ομολόγων

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10 ετών σημειώσεων κατέχουν το 1,88%

(+2 Μονάδες Βάσης)

Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων κατέχουν το 0, 20%

(+3 Μονάδες Βάσης)

Οι αποδόσεις των 10ετών gilts του Ηνωμένου Βασιλείου κατέχουν το 1,44% 

(+7Μονάδες Βάσης)


Αγορά Εμπορευμάτων 

Light Sweet Crude Oil (WTI) futures διαπραγματεύθηκε χαμηλότερα. Το αργό πετρέλαιο για παράδοση τον Ιούνιο εγκαταστάθηκε στα $47.61 (-1.20%). Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα στο ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ και τα δεδομένα των αποθεμάτων αργού. Σύμφωνα με την Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας στις ΗΠΑ, την Τετάρτη, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια σε 541,3 εκατομμύρια κατά την εβδομάδα έως την 13η Μαΐου. Οι αναλυτές ανέμεναν τα αποθέματα αργού πετρελαίου να μειωθούν κατά 3,16 εκατομμύρια βαρέλια. Τα αποθέματα της βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την ΕΠΕ. Τα αποθέματα αργού στο Cushing της Οκλαχόμα, αυξήθηκαν κατά 461.000 βαρέλια.

 

Χρυσός διαπραγματεύθηκε στα $ 1.255,00 (-0,29%). Η τιμή του υποχώρησε σε ένα ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ και εν μέσω εικασιών ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει το επιτόκιό της τον Ιούνιο.

 


 IV. Τα σημαντικότερα γεγονότα της σημερινής συνεδρίασης (ώρα GMT0)08:30 Ηνωμένο Βασίλειο Λιανικές Πωλήσεις

09:00 Ευρωζώνη Εξαγωγή Κατασκευής

12:30 Καναδάς Χονδρικές πωλήσεις

12:30 Η.Π.Α. Συνεχόμενες αιτήσεις ανεργίας

12:30 Η.Π.Α. Ομοσπονδιακός Εθνικός Δείκτης Δραστηριότητας στο Σικάγο

12:30 Η.Π.Α. Έρευνα Μεταποίησης της Fed στην Φιλαδέλφεια

12:30 Η.Π.Α. Αρχικές Αιτήσεις Ανεργίας

14:00 Η.Π.Α. Βασικοί Δείκτες

22:45 Νέα Ζηλανδία Αφίξεις επισκεπτών

Μπορείτε να διαγραφείτε εδώ.


Όλο το δημοσιευμένο υλικό, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων, τιμές και γραφήματα είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και η TeleTRADE παρέχει μια υπηρεσία εκτέλεσης μόνο. 

Το υλικό αυτό δεν αποτελεί και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι αποτελεί ούτε επενδυτική συμβουλή, ούτε σύσταση για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου, ούτε να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε συναλλαγές, ούτε οποιαδήποτε άλλη νομική πράξη. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται λαμβάνονται από TeleTRADE από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες και ακριβείς, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή είναι ακριβείς. Οι πληροφορίες ή τα στοιχεία ή οι απόψεις που περιέχονται στο παρόν είναι δυνατόν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. 

Η TeleTRADE αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη ή εγγύηση για την ακρίβεια, την επικαιρότητα, την επάρκεια ή την πληρότητα του υλικού και για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά οποιουδήποτε είδους, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό σε, οποιαδήποτε απώλεια κερδών, τα οποία μπορεί να προκύψουν άμεσα ή έμμεσα από τη χρήση ή την εξάρτηση από τέτοιες υλικό. 

Παρελθοντικές  ή προσομοιωμένες προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων, και η πρόβλεψη δεικτών δεν αποτελεί αξιόπιστο οδηγό για τις μελλοντικές επιδόσεις. Το δημοσιευμένο υλικό δεν έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της επενδυτικής έρευνας, και δεν υπόκειται σε καμία απαγόρευση διαπραγμάτευσης πριν από τη διάδοση των ερευνητικών επενδύσεων.


 


ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ EMAIL ΜΟΥ

Μάιος 2016
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • 2003
 • 2002
Δευ
Τρί
Τετ
Πέμ
Παρ
Σάβ
Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Όλο το δημοσιευμένο υλικό αποτελεί επικοινωνία μάρκετινγκ αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και η εξάρτηση σε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια. Οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων. Παρακαλώ διαβάστε το πλήρες έγγραφο αποποίησης ευθυνών.