Πανόραμα αγοράς. 20 Μάιος 2016

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για την αγορά κατ 'ευθείαν στα εισερχόμενα μηνυματά σας;
Εγγραφείτε στο Πανόραμα Αγοράς Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις για την τάση και για πιο έγκαιρη πληροφόρηση από ειδικούς αναλυτές για να παραμείνετε στην κορυφή της αγοράς;.


 

 

Πανόραμα Αγορών. 20 Μαΐου, 2016

I. Εστίαση στην αγορά:


Η κερδοσκοπία ότι η Fed μπορεί να αυξήσει το επιτόκιό της τον Ιούνιο ήταν στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης το πρωί. Το δολάριο ΗΠΑ ακολούθησε αυτή την κερδοσκοπία. Ο πρόεδρος της New York Fed, William Dudley, δήλωσε την Πέμπτη ότι μια αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο θα ήταν σκόπιμη, εάν η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να βελτιώνεται μετά το αδύναμο πρώτο τρίμηνο. Είπε επίσης ότι ο ίδιος δεν είχε σκεφτεί πως το δημοψήφισμα για την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα μπορούσε να επηρεάσει την απόφαση των επιτοκίων της Fed.

Κυριότερα γεγονότα σήμερα θα είναι κυκλοφορία λιανικών πωλήσεων και στοιχεία για τον πληθωρισμό των τιμών καταναλωτή του Καναδά (12:30 GMT) και τα στοιχεία για τις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών ΗΠΑ (14:00 GMT).


II. Τα σημαντικότερα γεγονότα της αγοράς:


Η Moodys Investors Service, δήλωσε την Τετάρτη ότι η επιβράδυνση στις αναδυόμενες οικονομίες, η οποία οδηγήθηκε από τις χαμηλότερες τιμές σε χαμηλά επίπεδα των βασικών εμπορευμάτων και τη χαμηλή ζήτηση  των εξαγωγών, συνέχισε να επηρεάζει αρνητικά την παγκόσμια ανάπτυξη. «Η παγκόσμια ανάκαμψη έχει αποδυναμωθεί περαιτέρω και οι προοπτικές σε όλες τις χώρες παραμένουν ανομοιογενής και σε μεγάλο βαθμό ασθενέστερες από ό, τι κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών», δήλωσε η Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Moody, Elena Duggar. "Το παγκόσμια εμπόριο παραμένει υποτονικό, ενώ οι δευτερογενείς επιδράσεις από τις αναδυόμενες αγορές στις χρηματοπιστωτικές αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν αυξηθεί σημαντικά», πρόσθεσε. Ο οργανισμός υποβάθμισε τις προβλέψεις ανάπτυξης για τις ΗΠΑ στο 2,0% από 2,3% για το 2016, η οποία οδηγείται από το αδύναμο πρώτο τρίμηνο. Στη Moody αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει το βασικό της επιτόκιο δύο φορές φέτος.

• Στη Richmond Fed ο πρόεδρος Jeffrey Lacker, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg Radio την Πέμπτη ότι οι αγορές είχαν παρεξηγήσει τη Fed το Μάρτιο και τον Απρίλιο. «Η αίσθησή μου είναι ότι οι αγορές πήρε το λάθος μήνυμα από εμάς για παύση το Μάρτιο και τον Απρίλιο», είπε. Ο Lacker επεσήμανε ότι μια αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο θα ήταν σκόπιμη, προσθέτοντας ότι το δημοψήφισμα για την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα μπορούσε να περιμένει μέχρι τον Ιούλιο πριν από την αύξηση των επιτοκίων της. Ο  Lacker δεν είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) του τρέχοντος έτους.

• Ο πρόεδρος της New York Fed William Dudley δήλωσε την Πέμπτη ότι μια αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο θα ήταν σκόπιμη, εάν η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να βελτιώνεται μετά το αδύναμο πρώτο τρίμηνο. Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι οι μισθολογικές πιέσεις ανέβηκαν. Είπε επίσης ότι ο ίδιος δεν είχε σκεφτεί ότι το δημοψήφισμα για την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να επηρεάσει την απόφαση των επιτοκίων της Fed. Ο Dudley είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC).

• Στην Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) ο Κυβερνήτης Haruhiko Kuroda δήλωσε την Πέμπτη ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να προσθέσει περαιτέρω μέτρα τόνωσης αν υπήρχαν κίνδυνοι για την επίτευξη του στόχου 2% για τον πληθωρισμό. "Αν η αγορά κινείται, είτε πρόκειται για συναλλαγματικές ισοτιμίες ή για κάτι άλλο, απειλεί την επίτευξη του στόχου των τιμών μας, δεν θα διστάσουμε να λάβουμε πρόσθετα νομισματικά μέτρα για χαλάρωση», είπε.

• Στην Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) το μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (MPC) Gertjan Vlieghe είπε σε ομιλία του την Πέμπτη ότι μπορεί να χρειαστούν περισσότερα μέτρα τόνωσης αν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ανακάμψει μετά το δημοψήφισμα για την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο υψηλότερος στόχος για τον πληθωρισμό ή τα χρήματα δεν ήταν επιλογές. Ο Vlieghe επεσήμανε ότι η οικονομική ανάπτυξη στο Η.Β. επιβραδύνθηκε από το 2014.

• Το Conference Board κυκλοφόρησε τον ηγετικό οικονομικό δείκτη του (LEI) για τις ΗΠΑ την Πέμπτη. Ο κορυφαίος οικονομικός δείκτης αυξήθηκε 0,6% τον Απρίλιο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες για αύξηση 0,4%, μετά από μια επίπεδη ανάγνωση τον Μάρτιο. Η φιγούρα του Μαρτίου αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από την αύξηση 0,2%. Ο συμπίπτων οικονομικός δείκτης αναρριχήθηκε 0,3% τον Απρίλιο, μετά από μια επίπεδη ανάγνωση τον Μάρτιο. "Στις  ΗΠΑ ο δείκτης LEI ανέβηκε απότομα τον Απρίλιο, με όλα τα στοιχεία, εκτός από τις προσδοκίες των καταναλωτών συμβάλλοντας στην ανάκαμψη από ένα ουσιαστικά επίπεδο πρώτο τρίμηνο. Παρά ένα αργό ξεκίνημα το 2016, στην αγορά εργασίας, τους οικονομικούς δείκτες και τις άδειες στέγασης, όλα δείχνουν ότι η μέτρια τάση αύξησης θα συνεχιστεί το 2016, " είπε ο διευθυντής των επιχειρηματικών κύκλων και έρευνας και ανάπτυξης στο Conference Board, Αταμάν Ozyildirim.

III. Η κατάσταση της αγοράς

Αγορά Συναλλάγματος

Το συνάλλαγμα EUR / USD διαπραγματεύτηκε μικτά καθώς στην αγορά οι συμμετέχοντες αναμένουν τις νέες βασικές κινητήριες δυνάμεις. Η συνάντηση της Fed συνέχισε να επηρεάζει αρνητικά το ζεύγος νομισμάτων. Τα πρακτικά έδειξαν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed θα στηρίξουν την αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, αν η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίσει να βελτιώνεται. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν τη σύνοδο κορυφής της G7, την απελευθέρωση των στοιχείων του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών από την Ευρωζώνη και στις ΗΠΑ τα υπάρχοντα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών αργότερα μέσα στην ημέρα. Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν σε 5,40 εκατομμύρια μονάδες τον Απρίλιο από 5,33 εκατομμύρια μονάδες το Φεβρουάριο. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,1348 (υψηλό της 17ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - $ 1,1144 (χαμηλό της 24ης Μαρτίου).

 

Το συνάλλαγμα GBP/USD διαπραγματεύτηκε μικτά. Η αβεβαιότητα γύρω από το δημοψήφισμα για την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να είναι στο επίκεντρο σήμερα. Οι συμμετέχοντες στην αγορά συνέχισαν να παρατηρούν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών κυκλοφόρησε τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις της για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πέμπτη. Οι λιανικές πωλήσεις στο Η.Β. αυξήθηκαν 1,3% τον Απρίλιο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες για αύξηση 0,5%, μετά από πτώση 0,5% το Μάρτιο. Η φιγούρα του Μαρτίου αναθεωρήθηκε προς επάνω μετά από μια μείωση κατά 1,3%. Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις στο Η.Β. αυξήθηκαν 4,3% τον Απρίλιο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις για αύξηση 2,5%, μετά από αύξηση 3,0% το Μάρτιο. Η φιγούρα του Μαρτίου αναθεωρήθηκε  προς τα πάνω μετά από μια αύξηση 2,7%. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,4768 (υψηλό 3ης  Μαΐου). επίπεδο στήριξης - $ 1,4403 (χαμηλό της 18ης Μαΐου).

 

Το συνάλλαγμα AUD/USD διαπραγματεύτηκε μικτά. Η κερδοσκοπία ότι η Fed μπορεί να αυξήσει το επιτόκιό της τον Ιούνιο ζυγίζεται για το ζεύγος νομισμάτων. Επίπεδο αντίστασης - AUD0.7364 (υψηλό της 17ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - AUD0.7107 (χαμηλό 1ης  Μαρ).

 

Το συνάλλαγμα USD/JPY διαπραγματεύτηκε ελαφρώς υψηλότερα. Η κερδοσκοπία ότι η Fed μπορεί να αυξήσει το επιτόκιό της τον Ιούνιο υποστήριξε το ζεύγος νομισμάτων. Σχόλια του κυβερνήτη της Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) Haruhiko Kuroda ήταν επίσης στο επίκεντρο. Ο ίδιος δήλωσε την Πέμπτη ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να προσθέσει περαιτέρω μέτρα τόνωσης αν υπήρχαν κίνδυνοι για την επίτευξη του 2% για τον πληθωρισμό. Επίπεδο αντίστασης - Y111.88 (υψηλό της 28ης Απριλίου). Επίπεδο στήριξης - Y108.23 (χαμηλό της 12ης Μαΐου).

 


Χρηματιστήριο 

Δείκτης Αξία Μεταβολή

S&P 2,040.04 -0.37%

NASDAQ 4,712.53 -0.56%

Dow 17,435.4 -0.52%

Nikkei 16,736.35 +0.54%

Hang Seng 19,868.68 +0.89%

Shanghai 2,825.94 +0.68%


Αμερικανικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν χαμηλότερα την Πέμπτη, καθώς οι τελευταία συνάντηση της Fed συνέχισε να επηρεάζει αρνητικά τα χρηματιστήρια. Τα πρακτικά έδειξαν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed θα στηρίξουν την αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, αν η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίσει να βελτιώνεται. Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρατήρησαν και τα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ. Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ κυκλοφόρησε τα στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας την Πέμπτη. Ο αριθμός των αρχικών αιτήσεων ανεργίας κατά την εβδομάδα που έληξε στις 14 Μαΐου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 16.000 σε 278.000 από 295.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές ανέμεναν οι αιτήσεις ανεργίας να μειωθούν σε 275 000..

Ασιατικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν υψηλότερα σε μια άνοδο των τιμών του πετρελαίου. Ο ιαπωνικός χρηματιστηριακός δείκτης Nikkei έκλεισε υψηλότερα σε ένα αδύναμο γιέν.

Ευρωπαϊκοί δείκτες μετοχών διαπραγματεύθηκε υψηλότερα στην χρηματιστηριακή συνεδρίαση το πρωί.


Αγορά Ομολόγων

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10 ετών σημειώσεων κατέχουν το 1,84%

(-1 Μονάδα Βάσης)

Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων κατέχουν το 0, 17%

(0 Μονάδες Βάσης)

Οι αποδόσεις των 10ετών gilts του Ηνωμένου Βασιλείου κατέχουν το 1,44% 

(0 Μονάδες Βάσης)


Αγορά Εμπορευμάτων 

Light Sweet Crude Oil (WTI) futures διαπραγματεύθηκε υψηλότερα. Το αργό πετρέλαιο για παράδοση τον Ιούλιο εγκαταστάθηκε στα $ 49,14 (+ 0,76%). Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ και στις διαταραχές του εφοδιασμού στη Νιγηρία, τον Καναδά και τη Βενεζουέλα. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την απελευθέρωση των εξεδρών της Baker Hughes στη μέτρηση δεδομένων αργότερα μέσα στην ημέρα.

 

Χρυσός διαπραγματεύθηκε στα $ 1.254,30 (-0,02%). Η τιμή του διαπραγματεύθηκε ελαφρώς χαμηλότερα εν μέσω εικασιών ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει το επιτόκιό της τον Ιούνιο.

 


 IV. Τα σημαντικότερα γεγονότα της σημερινής συνεδρίασης (ώρα GMT0)12:30 Καναδάς Λιανικές Πωλήσεις

12:30 Καναδάς Λιανικές Πωλήσεις εκτός αυτοκινήτων

12:30 Καναδάς Δείκτης τιμών καταναλωτή

12:30 Καναδάς Πυρήνας Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στην Τράπεζα του Καναδά

14:00 Η.Π.Α. Υφιστάμενες Πωλήσεις Κατοικιών

Μπορείτε να διαγραφείτε εδώ.


Όλο το δημοσιευμένο υλικό, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων, τιμές και γραφήματα είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και η TeleTRADE παρέχει μια υπηρεσία εκτέλεσης μόνο. 

Το υλικό αυτό δεν αποτελεί και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι αποτελεί ούτε επενδυτική συμβουλή, ούτε σύσταση για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου, ούτε να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε συναλλαγές, ούτε οποιαδήποτε άλλη νομική πράξη. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται λαμβάνονται από TeleTRADE από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες και ακριβείς, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή είναι ακριβείς. Οι πληροφορίες ή τα στοιχεία ή οι απόψεις που περιέχονται στο παρόν είναι δυνατόν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. 

Η TeleTRADE αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη ή εγγύηση για την ακρίβεια, την επικαιρότητα, την επάρκεια ή την πληρότητα του υλικού και για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά οποιουδήποτε είδους, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό σε, οποιαδήποτε απώλεια κερδών, τα οποία μπορεί να προκύψουν άμεσα ή έμμεσα από τη χρήση ή την εξάρτηση από τέτοιες υλικό. 

Παρελθοντικές  ή προσομοιωμένες προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων, και η πρόβλεψη δεικτών δεν αποτελεί αξιόπιστο οδηγό για τις μελλοντικές επιδόσεις. Το δημοσιευμένο υλικό δεν έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της επενδυτικής έρευνας, και δεν υπόκειται σε καμία απαγόρευση διαπραγμάτευσης πριν από τη διάδοση των ερευνητικών επενδύσεων.


 


ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ EMAIL ΜΟΥ

Μάιος 2016
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • 2003
 • 2002
Δευ
Τρί
Τετ
Πέμ
Παρ
Σάβ
Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Όλο το δημοσιευμένο υλικό αποτελεί επικοινωνία μάρκετινγκ αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και η εξάρτηση σε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια. Οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων. Παρακαλώ διαβάστε το πλήρες έγγραφο αποποίησης ευθυνών.