Πανόραμα αγοράς. 23 Μάιος 2016

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για την αγορά κατ 'ευθείαν στα εισερχόμενα μηνυματά σας;
Εγγραφείτε στο Πανόραμα Αγοράς Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις για την τάση και για πιο έγκαιρη πληροφόρηση από ειδικούς αναλυτές για να παραμείνετε στην κορυφή της αγοράς;.


 

 

Πανόραμα Αγορών. 23 Μαΐου, 2016

I. Εστίαση στην αγορά:


Η σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση το πρωί ήταν αρκετά ήσυχη. Οι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες διαπραγματεύονται μικτά, ο χρυσός συνέχισε να παγώνει, οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 5 μηνών, ενώ οι ΗΠΑ έδειξαν μια διόρθωση μετά την άνοδο της περασμένης εβδομάδας.

Η νομισματικής πολιτικής της Fed τον Ιούνιο παρέμεινε στο επίκεντρο. Οι συμμετέχοντες στην αγορά εικάζουν ότι η Fed μπορεί να αυξήσει το επιτόκιό της τον Ιούνιο. Σχόλια από ορισμένους αξιωματούχους της Fed και του η συνάντηση του Απριλίου της Fed θα προστεθεί σε αυτήν την κερδοσκοπία.

Κυριότερα γεγονότα σήμερα θα είναι τα δελτία των προκαταρκτικών δεικτών Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) από την Ευρωζώνη και τις Η.Π.Α..II. Τα σημαντικότερα γεγονότα της αγοράς:


Αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Rokneddin Javadi δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα δεν ήταν έτοιμη να παγώσει την παραγωγή πετρελαίου της, καθώς δεν έχει φτάσει σε επίπεδα προ-κυρώσεων. Σημείωσε ότι οι εξαγωγές αργού πετρελαίου του Ιράν, εξαιρουμένων των συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου, ανήλθαν σε 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, προσθέτοντας ότι η ικανότητα εξαγωγής αργού πετρελαίου της χώρας αναμένεται να φτάσει τα 2.200.000 βαρέλια την ημέρα από τα μέσα του καλοκαιριού.

• Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Taro Aso δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα δεν θα υποτιμήσει το νόμισμά της. «Η Ιαπωνία έχει δεσμευτεί να απέχει από την ανταγωνιστική υποτίμηση», είπε. Ο Aso σημείωσε ότι «η υπερβολική αστάθεια» θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία.

• Η Εθνική Ένωση Μεσιτών κυκλοφόρησε τα στοιχεία για τις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ την Παρασκευή. Οι πωλήσεις των υφιστάμενων κατοικιών αυξήθηκαν 1,7% στον εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό 5,45 εκατομμύρια τον Απρίλιο από 5,36 το Μάρτιο. Η φιγούρα του Μαρτίου αναθεωρήθηκε έναντι 5.330.000 μονάδες. Οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση σε 5,40 εκατομμύρια μονάδες. "Κυρίως καθοδηγείται από ένα πειστικό άλμα στις μεσοδυτικές πολιτείες, όπου οι τιμές των κατοικιών είναι πιο προσιτές, η δραστηριότητα στις συνολικές πωλήσεις ήταν σε έναν υγιή ρυθμό τον περασμένο μήνα, καθώς τα πολύ χαμηλά επιτόκια των στεγαστικών δανείων και η μέτρια εποχική αύξηση των αποθεμάτων ενθάρρυνε περισσότερα νοικοκυριά να αναζητήσουν και να κλείσουν ένα σπίτι, " είπε ο επικεφαλής οικονομολόγος της  NAR Lawrence Yun. Οι πωλήσεις προς τους αγοραστές για πρώτη φορά αυξήθηκαν στο 32% τον Απρίλιο από 30% το Μάρτιο. "Κοιτώντας προς το μέλλον, με τη ζήτηση να μένει σταθερή και τα επίπεδα παροχής ακόμη πιο επαρκή, η αγορά σε εισαγωγικό επίπεδο και στις τιμές κατοικιών κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει να είναι η πιο ανταγωνιστική τους καλοκαιρινούς μήνες», δήλωσε ο Yun.

• Στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Benoit Coeuré είπε σε μια συνέντευξη με την ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri Shimbun την Παρασκευή ότι η κεντρική τράπεζα δεν είχε σχέδια να μειώσει περαιτέρω το επιτόκιο καταθέσεων της. "Είναι κατ 'αρχήν δυνατό να μειώσει περαιτέρω αυτό το ποσοστό, αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κανένα σχέδιο για να το κάνει», είπε. Ο Coeuré σημείωσε ότι ο δανεισμός προς τις τράπεζες ήταν πιο σημαντικός από ό, τι το αρνητικό επιτόκιο. Είπε επίσης ότι τα μέτρα τόνωσης της ΕΚΤ δούλευαν.

• Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κυκλοφόρησε τα προκαταρκτικά στοιχεία της ανάπτυξης του πραγματικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ), την Πέμπτη. Το πραγματικό ΑΕΠ από 34 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ αυξήθηκε 0,4% στο πρώτο τρίμηνο, μετά από αύξηση 0,4% το τέταρτο τρίμηνο. Το πραγματικό ΑΕΠ των ΗΠΑ μειώθηκε στο 0,1% από 0,3%, το πραγματικό ΑΕΠ της Γερμανίας αυξήθηκε στο 0,7% από 0,3%, ενώ η οικονομία της Βρετανίας μειώθηκε στο 0,4% από 0,6%. Το ΑΕΠ της Γαλλίας αυξήθηκε στο 0,5% από 0,3%, η οικονομία της Ιταλίας ήταν μέχρι 0,3% από 0,2%, ενώ το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αναρριχήθηκε στο 0,4% από -0,4%. Η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 0,5% το πρώτο τρίμηνο, μετά από αύξηση 0,3% το τέταρτο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ των 34 χωρών μελών του ΟΟΣΑ μειώθηκε κατά 1,8% κατά το πρώτο τρίμηνο, μετά από αύξηση 2,0% το προηγούμενο τρίμηνο.

• Η εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου Baker Hughes ανέφερε την Παρασκευή ότι ο αριθμός των ενεργών εξέδρων πετρελαίου των ΗΠΑ παρέμεινε αμετάβλητος στις 318 την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των εξεδρών φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 2 έως 85. Οι συνδυασμένες εξέδρες άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά 2-404.

• Το Υπουργείο Οικονομικών κυκλοφορήσει τα εμπορικά δεδομένα για την Ιαπωνία αργά την Κυριακή το βράδυ. Το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας ανήλθε σε ¥ 824 δισεκατομμύρια τον Απρίλιο από ¥ 755 δισεκατομμύρια το Μάρτιο. Οι αναλυτές ανέμεναν πλεόνασμα ¥ 492.8 δισ. Οι εξαγωγές μειώθηκαν 10,1% από έτος σε έτος τον Απρίλιο, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 23,3%. Οι εξαγωγές προς την Ασία μειώθηκαν κατά 11,1% από έτος σε έτος τον Απρίλιο, οι εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 11,8%, ενώ οι εξαγωγές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν κατά 9,9%. Οι εισαγωγές από την Ασία υποχώρησαν κατά 19,2% από έτος σε έτος τον Απρίλη, οι εισαγωγές από τις Ηνωμένες Πολιτείες υποχώρησαν κατά 18,1%, ενώ οι εισαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν κατά 8,4%.


III. Η κατάσταση της αγοράς

Αγορά Συναλλάγματος

Το συνάλλαγμα EUR / USD διαπραγματεύτηκε μικτά καθώς στην αγορά οι συμμετέχοντες αναμένουν τις νέες βασικές κινητήριες δυνάμεις. Οι συμμετέχοντες στην αγορά συνέχισαν να παρατηρούν την τελευταία συνάντηση της Fed. Τα πρακτικά έδειξαν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed θα στηρίξουν την αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, αν η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίσει να βελτιώνεται. οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την απελευθέρωση των προκαταρκτικών δεικτών Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της Ευρωζώνης και των ΗΠΑ αργότερα μέσα στην ημέρα. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,1348 (υψηλό της 17ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - $ 1,1144 (χαμηλό της 24ης Μαρτίου).

 

Το συνάλλαγμα GBP/USD διαπραγματεύτηκε ελαφρώς υψηλότερα. Η αβεβαιότητα γύρω από το δημοψήφισμα για την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να είναι στο επίκεντρο σήμερα. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,4661 (υψηλό της 19ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - $ 1,4330 (χαμηλό της 16ης Μαΐου).

 

Το συνάλλαγμα AUD/USD διαπραγματεύτηκε ελαφρώς υψηλότερα. Η κερδοσκοπία ότι η Fed μπορεί να αυξήσει το επιτόκιό της τον Ιούνιο ζυγίζεται για το ζεύγος νομισμάτων. Επίπεδο αντίστασης - AUD0.7364 (υψηλό της 17ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - AUD0.7107 (χαμηλό 1ης Μαρτίου).

 

Το συνάλλαγμα USD/JPY διαπραγματεύτηκε χαμηλότερα στα θετικά στοιχεία για το εμπόριο από την Ιαπωνία. Το Υπουργείο Οικονομικών κυκλοφόρησε τα εμπορικά δεδομένα για την Ιαπωνία αργά την Κυριακή το βράδυ. Το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας ανήλθε σε ¥ 824 δισεκατομμύρια τον Απρίλιο από ¥ 755 δισεκατομμύρια το Μάρτιο. Οι αναλυτές ανέμεναν πλεόνασμα στα  ¥ 492.8 δισ. Επίπεδο αντίστασης - Y111.88 (υψηλό της 28ης Απριλίου). Επίπεδο στήριξης - Y108.23 (χαμηλό της 12ης Μαΐου).

 

Χρηματιστήριο 

Δείκτης Αξία Μεταβολή

S&P 2,052.32 +0.60%

NASDAQ 4,769.56 +1.21%

Dow 17,500.94 +0.38%

Nikkei 16,654.6 -0.49%

Hang Seng 19,779 -0.37%

Shanghai 2,844.02 +0.66%


Αμερικανικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν υψηλότερα την Παρασκευή, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά συνέχισαν να παρατηρούν τα τελευταία πρακτικά της Fed. Τα πρακτικά έδειξαν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed θα στηρίξουν την αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, αν η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίσει να βελτιώνεται. Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρατήρησαν και τα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ. Η Εθνική Ένωση Μεσιτών κυκλοφόρησε τα στοιχεία για τις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ την Παρασκευή. Οι πωλήσεις των υφιστάμενων κατοικιών αυξήθηκαν 1,7% σε εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό 5,45 εκατομμύρια τον Απρίλιο από 5,36 το Μάρτιο. Η φιγούρα του Μαρτίου αναθεωρήθηκε έναντι 5.330.000 μονάδες. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση σε 5,40 εκατομμύρια μονάδες.

Ασιατικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν μικτά. Ο Ιαπωνικός δείκτης μετοχών Nikkei έκλεισε χαμηλότερα στο ισχυρότερο γιεν.

Ευρωπαϊκοί δείκτες μετοχών διαπραγματεύθηκε χαμηλότερα στην χρηματιστηριακή συνεδρίαση το πρωί.


Αγορά Ομολόγων

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10 ετών σημειώσεων κατέχουν το 1,84%

(0 Μονάδες Βάσης)

Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων κατέχουν το 0, 17%

(-1 Μονάδα Βάσης)

Οι αποδόσεις των 10ετών gilts του Ηνωμένου Βασιλείου κατέχουν το 1,45% 

(+1 Μονάδα Βάσης)


Αγορά Εμπορευμάτων 

Light Sweet Crude Oil (WTI) futures διαπραγματεύθηκε χαμηλότερα. Το αργό πετρέλαιο για παράδοση τον Ιούνιο εγκαταστάθηκε στα $47.89 (-1.07%). Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα στο ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ και τις ανησυχίες για την παγκόσμια υπερπροσφορά πετρελαίου. Οι ειδήσεις ότι το Ιράν δεν έχει σχέδια για το πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου ζυγίζονται και στις τιμές του πετρελαίου. Ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Rokneddin Javadi δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα δεν ήταν έτοιμη να παγώσει την παραγωγή πετρελαίου της, καθώς δεν έχει φτάσει σε επίπεδα προ-κυρώσεων. Σημείωσε ότι οι εξαγωγές αργού πετρελαίου του Ιράν, εξαιρουμένων των συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου, ανήλθαν σε 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, προσθέτοντας ότι η ικανότητα εξαγωγής αργού πετρελαίου της χώρας αναμένεται να φτάσει 2.200.000 βαρέλια την ημέρα από τα μέσα του καλοκαιριού. Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρατήρησαν επίσης τις εξέδρες της Baker Hughes στη μέτρηση δεδομένων. Η εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου Baker Hughes ανέφερε την Παρασκευή ότι ο αριθμός των ενεργών εξέδρων πετρελαίου των ΗΠΑ παρέμεινε αμετάβλητος στις 318 την περασμένη εβδομάδα.

 

Χρυσός  διαπραγματεύθηκε στα $ 1.250,80 (-0,08%). Η τιμή του διαπραγματεύθηκε ελαφρώς χαμηλότερα εν μέσω εικασιών ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει το επιτόκιό της τον Ιούνιο και σε ένα ισχυρότερο δολάριο Η.Π.Α.

 

 IV. Τα σημαντικότερα γεγονότα της σημερινής συνεδρίασης (ώρα GMT0)07:00 Γαλλία PMI Κατασκευής

07:00 Γαλλία PMI Υπηρεσιών

07:30 Γερμανία PMI Κατασκευής

07:30 Γερμανία PMI Υπηρεσιών

08:00 Ευρωζώνη PMI Υπηρεσιών

08:00 Ευρωζώνη PMI Κατασκευής

09:30 Η.Π.Α. Ομιλία του μέλους της FOMC, James Bullard 

13:45 Η.Π.Α. PMI Κατασκευής

14:00 Ευρωζώνη Εμπιστοσύνη των καταναλωτών

Μπορείτε να διαγραφείτε εδώ.


Όλο το δημοσιευμένο υλικό, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων, τιμές και γραφήματα είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και η TeleTRADE παρέχει μια υπηρεσία εκτέλεσης μόνο. 

Το υλικό αυτό δεν αποτελεί και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι αποτελεί ούτε επενδυτική συμβουλή, ούτε σύσταση για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου, ούτε να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε συναλλαγές, ούτε οποιαδήποτε άλλη νομική πράξη. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται λαμβάνονται από TeleTRADE από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες και ακριβείς, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή είναι ακριβείς. Οι πληροφορίες ή τα στοιχεία ή οι απόψεις που περιέχονται στο παρόν είναι δυνατόν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. 

Η TeleTRADE αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη ή εγγύηση για την ακρίβεια, την επικαιρότητα, την επάρκεια ή την πληρότητα του υλικού και για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά οποιουδήποτε είδους, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό σε, οποιαδήποτε απώλεια κερδών, τα οποία μπορεί να προκύψουν άμεσα ή έμμεσα από τη χρήση ή την εξάρτηση από τέτοιες υλικό. 

Παρελθοντικές  ή προσομοιωμένες προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων, και η πρόβλεψη δεικτών δεν αποτελεί αξιόπιστο οδηγό για τις μελλοντικές επιδόσεις. Το δημοσιευμένο υλικό δεν έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της επενδυτικής έρευνας, και δεν υπόκειται σε καμία απαγόρευση διαπραγμάτευσης πριν από τη διάδοση των ερευνητικών επενδύσεων.


 


ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ EMAIL ΜΟΥ

Μάιος 2016
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • 2003
 • 2002
Δευ
Τρί
Τετ
Πέμ
Παρ
Σάβ
Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Όλο το δημοσιευμένο υλικό αποτελεί επικοινωνία μάρκετινγκ αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και η εξάρτηση σε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια. Οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων. Παρακαλώ διαβάστε το πλήρες έγγραφο αποποίησης ευθυνών.