Πανόραμα αγοράς. 25 Μάιος 2016

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για την αγορά κατ 'ευθείαν στα εισερχόμενα μηνυματά σας;
Εγγραφείτε στο Πανόραμα Αγοράς Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις για την τάση και για πιο έγκαιρη πληροφόρηση από ειδικούς αναλυτές για να παραμείνετε στην κορυφή της αγοράς;.


 

 

Πανόραμα Αγορών. 25 Μαΐου, 2016

I. Εστίαση στην αγορά:


Η ζήτηση για τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου αυξήθηκε. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες αυξήθηκαν σε σχόλια από αξιωματούχους της Fed, οι οποίοι πρόσθεσαν στην κερδοσκοπία ότι η Fed μπορεί να αυξήσει το επιτόκιό της τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Η τελευταία δημοσκόπηση ORB υποστήριξε επίσης τους χρηματιστηριακούς δείκτες. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση ORB που δημοσιεύθηκε από το The Telegraph την Τρίτη, το 55% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε για την καμπάνια «Μείνε», ενώ το 42% θα υποστήριζε την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Τράπεζα του Καναδά (BOC) έχει προγραμματίσει να κυκλοφορήσει την απόφαση της για το επιτόκιο στις 14:00 GMT. Η κεντρική τράπεζα θα κρατήσει πιθανότατα τη νομισματική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας αμετάβλητη. Ο τόνος της δήλωσης θα μπορούσε να είναι περισσότερο "ειρηνικός", αφού οδηγείται από τα πρόσφατα αδύναμα οικονομικά στοιχεία του Καναδά. Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν εν μέρει τα αδύναμα οικονομικά δεδομένα. Οι αναλυτές αναμένουν ότι η Τράπεζα του Καναδά δεν θα αυξήσει το βασικό της επιτόκιο το τρέχον έτος.

Τα γερμανικά δεδομένα επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo, θα είναι στο επίκεντρο σήμερα. Ο δείκτης αναμένεται να αυξηθεί Μάιο.II. Τα σημαντικότερα γεγονότα της αγοράς:


Η Ελλάδα θα πάρει 10,3 δις € σε δάνεια από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν να ξεκλειδώσουν επόμενη δόση μετά τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες. Οι υπουργοί συμφώνησαν επίσης πιθανά να προσφέρουν στην Ελλάδα ελάφρυνση του χρέους.

• Το γερμανικόΕπιμελητήριο (DIHK) αναβάθμισε τις προβλέψεις ανάπτυξης για τη Γερμανία, την Τρίτη. Το DIHK αναμένει ότι η γερμανική οικονομία να αναπτυχθεί 1,5% αυτό το έτος, από την προηγούμενη εκτίμηση του 1,3%, αλλά χαμηλότερα από τις προβλέψεις της κυβέρνησης για μια αύξηση 1,7%. Ο διευθύνων σύμβουλος του DIHK Martin Wansleben δήλωσε την Τρίτη ότι η οικονομία θα πρέπει να καθοδηγείται από την κατασκευή και την κατανάλωση, προσθέτοντας ότι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου και το φθηνό κόστος δανεισμού θα υποστηρίξουν επίσης την οικονομική ανάπτυξη.

• Το Εμπορικό Τμήμα των ΗΠΑ κυκλοφόρησε τα νέα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών την Τρίτη. Οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν 16,6% σε εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό 619.000 μονάδες τον Απρίλιο από 531.000 μονάδες το Μάρτιο. Η φιγούρα του Μαρτίου αναθεωρήθηκε έναντι 511.000 μονάδες. Οι αναλυτές ανέμεναν οι  πωλήσεις νέων κατοικιών να φθάσουν τις  523.000 μονάδες. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως χστις αμηλότερες πωλήσεις στην περιοχή δυτικά και νότια. Οι νέες πωλήσεις κατοικιών στην περιοχή της Δύσης πήδηξαν 18,8% τον Απρίλιο, ενώ οι νέες πωλήσεις κατοικιών στην περιοχή του Νότου αναρριχήθηκαν 15,8%.

• Στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ο Αντιπρόεδρος Vitor Constancio, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters την Τρίτη ότι δεν υπήρχε ανάγκη να συζητηθούν περαιτέρω μέτρα τόνωσης, καθώς τα πρόσφατα μέτρα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τεθούν σε ισχύ. "Ας δούμε ποιες είναι οι συνέπειες. Αυτά τα είδη των μέτρων θα πάρουν χρόνο και μερικά δεν έχουν ακόμη τεθεί σε εφαρμογή », είπε.

• η Στατιστική Υπηρεσία της  Νέας Ζηλανδίας κυκλοφόρησε τα εμπορικά δεδομένα της σχετικά αργά το βράδυ της Τρίτης. Το εμπορικό πλεόνασμα της Νέας Ζηλανδίας αυξήθηκε σε 292 εκατομμύρια NZ $ τον Απρίλιο από 189 εκατομμύρια NZ $ το Μάρτιο. Η φιγούρα του Μαρτίου αναθεωρήθηκε έναντι πλεονάσματος 117 εκατομμυρίων NZ $. Οι αναλυτές ανέμεναν το πλεόνασμα για να περιοριστεί σε 60 εκατομμύρια NZ $. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 4,0% από έτος σε έτος τον Απρίλιο, κυρίως λόγω των εξαγωγών φρούτων, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,5%, με επικεφαλή τα καταναλωτικά αγαθά.

• Στην Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) ο Κυβερνήτης Haruhiko Kuroda δήλωσε την Τετάρτη ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να προσθέσει περαιτέρω μέτρα τόνωσης αν το γιέν κυμανθεί εξαιρετικά και αν υπάρξουνν κίνδυνοι για τις προοπτικές του πληθωρισμού. "Αν οι συναλλαγματικές κινήσεις, όπως και με άλλους παράγοντες, επηρεάσουν την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε στην τιμή-στόχο μας, θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα χαλάρωσης", είπε.


III. Η κατάσταση της αγοράς

Αγορά Συναλλάγματος

Το συνάλλαγμα EUR / USD διαπραγματεύτηκε ελαφρώς υψηλότερα. Οι συμμετέχοντες στην αγορά περιμένουν την απελευθέρωση των γερμανικών δεδομένων Ifo για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη αργότερα μέσα στην ημέρα. Ο δείκτης αναμένεται να αυξηθεί το Μάιο. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,1242 (υψηλό της 23ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - $ 1,1101 (MA (200) στο γράφημα H1).

 

Το συνάλλαγμα GBP/USD διαπραγματεύτηκε μικτά. Η λίρα υποστηρίχθηκε από την τελευταία δημοσκόπηση ORB. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση ORB που δημοσιεύθηκε από το The Telegraph την Τρίτη, το 55% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε για την καμπάνια «Μείνε», ενώ το 42% θα υποστήριζε την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,4768 (υψηλό 3ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - $ 1,4439 (χαμηλό της 23ης Μαΐου).

 

Το συνάλλαγμα AUD/USD διαπραγματεύτηκε υψηλότερα μετά τη χθεσινή πτώση. Το ζευγάρι νομισμάτων υποχώρησε στα σχόλια του Διοικητή της Αποθεματικής Τράπεζας της Αυστραλίας (RBA), Glenn Stevens, την Τρίτη. Ο Stevens δήλωσε την Τρίτη ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα αλλάξει στόχο για τον πληθωρισμό. Σημείωσε ότι ήταν βέβαιος πως ο πληθωρισμός θα αυξηθεί, αλλά θα πάρει περισσότερο χρόνο. Επίπεδο αντίστασης - AUD0.7364 (υψηλό της 17ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - AUD0.7107 (χαμηλό 1ης Μαρτίου).

 

Το συνάλλαγμα USD/JPY διαπραγματεύτηκε χαμηλότερα. Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρατήρησαν τα σχόλια από την Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) του Κυβερνήτη Haruhiko Kuroda. Ο ίδιος δήλωσε την Τετάρτη ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να προσθέσει περαιτέρω μέτρα τόνωσης αν το γιέν θα κυμανθεί εξαιρετικά και αν υπήρξουν κίνδυνοι για τις προοπτικές του πληθωρισμού. Επίπεδο αντίστασης - Y110.59 (υψηλό 20ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - Y108.70 (χαμηλό της 18ης Μαΐου).

 

Χρηματιστήριο 

Δείκτης Αξία Μεταβολή

S&P 2,076.06 +1.37%

NASDAQ 4,861.06 +2.00%

Dow 17,706.05 +1.22%

Nikkei 16,757.35 +1.57%

Hang Seng 20,368.05 +2.71%

Shanghai 2,815.28 -0.23%


Αμερικανικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν υψηλότερα την Τρίτη σχετικά με την αύξηση των τιμών του πετρελαίου και τα θετικά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ. Το Εμπορικό Τμήμα των ΗΠΑ κυκλοφόρησε τα νέα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών την Τρίτη. Οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν 16,6% σε εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό 619.000 μονάδες τον Απρίλιο από 531.000 μονάδες το Μάρτιο. Η φιγούρα του Μαρτίου αναθεωρήθηκε έναντι 511.000 μονάδων. Οι αναλυτές ανέμεναν τις πωλήσεις νέων κατοικιών να φθάσουν τις 523.000 μονάδες.

Ασιατικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν μικτά. Ο Ιαπωνικός χρηματιστηριακός δείκτη Nikkei έκλεισε υψηλότερα στο αδύναμο γιέν.

Ευρωπαϊκοί δείκτες μετοχών διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα στην χρηματιστηριακή συνεδρίαση το πρωί.


Αγορά Ομολόγων

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10 ετών σημειώσεων κατέχουν το 1,87%

(+2 Μονάδες Βάσης)

Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων κατέχουν το 0, 18%

(0 Μονάδες Βάσης)

Οι αποδόσεις των 10ετών gilts του Ηνωμένου Βασιλείου κατέχουν το 1,47% 

(0 Μονάδες Βάσης)


Αγορά Εμπορευμάτων 

Light Sweet Crude Oil (WTI) futures διαπραγματεύθηκε υψηλότερα. Το αργό πετρέλαιο για παράδοση τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στα $49.27 (+1.34%). Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα στα δεδομένα των ΗΠΑ για τα αποθέματα αργού. Σύμφωνα με το API, την Τρίτη, στις ΗΠΑ τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 5.140.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την κυκλοφορία των στοιχείων των ΗΠΑ για τα αποθεμάτων αργού πετρελαίου σήμερα,  απο την Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας. Οι αναλυτές αναμένουν τα αποθέματα αργού πετρελαίου να μειωθούν κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

 

Χρυσός διαπραγματεύθηκε στα $ 1.224,60 (-0,19%). Η τιμή του διαπραγματεύθηκε χαμηλότερα εν μέσω εικασιών ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει το επιτόκιό της τον Ιούνιο.

 


 IV. Τα σημαντικότερα γεγονότα της σημερινής συνεδρίασης (ώρα GMT0)08:00 Γερμανία IFO – Επιχειρηματικό κλίμα

08:00 Γερμανία IFO - Προσδοκίες

08:00 Γερμανία IFO - Τρέχουσα Αξιολόγηση

09:00 Ελβετία Έρευνα πιστοληπτικής ικανότητας Suisse ZEW (Προσδοκίες)

13:00 Βέλγιο Επιχειρηματικό κλίμα

13:45 Η.Π.Α. PMI Υπηρεσιών

14:00 Καναδάς Δείκτης της τράπεζας του Καναδά

14:00 Καναδάς BOC Κατάσταση ισοτιμίας

14:30 Η.Π.Α. Τα αποθέματα αργού πετρελαίου

Μπορείτε να διαγραφείτε εδώ.


Όλο το δημοσιευμένο υλικό, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων, τιμές και γραφήματα είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και η TeleTRADE παρέχει μια υπηρεσία εκτέλεσης μόνο. 

Το υλικό αυτό δεν αποτελεί και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι αποτελεί ούτε επενδυτική συμβουλή, ούτε σύσταση για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου, ούτε να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε συναλλαγές, ούτε οποιαδήποτε άλλη νομική πράξη. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται λαμβάνονται από TeleTRADE από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες και ακριβείς, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή είναι ακριβείς. Οι πληροφορίες ή τα στοιχεία ή οι απόψεις που περιέχονται στο παρόν είναι δυνατόν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. 

Η TeleTRADE αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη ή εγγύηση για την ακρίβεια, την επικαιρότητα, την επάρκεια ή την πληρότητα του υλικού και για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά οποιουδήποτε είδους, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό σε, οποιαδήποτε απώλεια κερδών, τα οποία μπορεί να προκύψουν άμεσα ή έμμεσα από τη χρήση ή την εξάρτηση από τέτοιες υλικό. 

Παρελθοντικές  ή προσομοιωμένες προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων, και η πρόβλεψη δεικτών δεν αποτελεί αξιόπιστο οδηγό για τις μελλοντικές επιδόσεις. Το δημοσιευμένο υλικό δεν έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της επενδυτικής έρευνας, και δεν υπόκειται σε καμία απαγόρευση διαπραγμάτευσης πριν από τη διάδοση των ερευνητικών επενδύσεων.


 


ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ EMAIL ΜΟΥ

Μάιος 2016
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • 2003
 • 2002
Δευ
Τρί
Τετ
Πέμ
Παρ
Σάβ
Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Όλο το δημοσιευμένο υλικό αποτελεί επικοινωνία μάρκετινγκ αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και η εξάρτηση σε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια. Οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων. Παρακαλώ διαβάστε το πλήρες έγγραφο αποποίησης ευθυνών.