Πανόραμα αγοράς. 27 Μάιος 2016

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για την αγορά κατ 'ευθείαν στα εισερχόμενα μηνυματά σας;
Εγγραφείτε στο Πανόραμα Αγοράς Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις για την τάση και για πιο έγκαιρη πληροφόρηση από ειδικούς αναλυτές για να παραμείνετε στην κορυφή της αγοράς;.


 

 

Πανόραμα Αγορών. 27 Μαΐου, 2016

I. Εστίαση στην αγορά:


Τα ιαπωνικά στοιχεία για τον πληθωρισμό των τιμών καταναλωτή ήταν στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης το πρωί. Ο πληθωρισμός τιμών καταναλωτή υποχώρησε τον Απρίλιο. Αυτά τα δεδομένα προστίθενται σε εικασίες ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας μπορεί να προσθέσει περαιτέρω μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν μια ομιλία από την πρόεδρο της Fed Janet Yellen στις 17:15 GMT. Θα μιλήσει στο Radcliffe Institute for Advanced Study. Είναι απίθανο ότι θα μιλήσει για τη νομισματική πολιτική της Fed.

Τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ (12:30 GMT) και της Thomson Reuters / University of Michigan και ο τελικός δείκτης εμπιστοσύνης καταναλωτή (14:00 GMT) θα είναι επίσης στο επίκεντρο στη σημερινή συνεδρίαση.

 

 


II. Τα σημαντικότερα γεγονότα της αγοράς:


Στο Σαιντ Λούις ο Πρόεδρος της Fed James Bullard, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές είχαν την κατάλληλη άποψη για τη νομισματική πολιτική της Fed τον Ιούνιο, μετά την απελευθέρωση ττης  νομισματικής πολιτικής ου Απριλίου στη σύσκεψης της Fed. «Νομίζω ότι διαβάζουν τα πρακτικά σωστά», είπε. Ο Bullard σημείωσε ότι η απόφαση επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο θα εξαρτηθεί από τα εισερχόμενα οικονομικά δεδομένα.

• Ο Διοικητής της Fed Jerome Powell είπε σε ομιλία του την Πέμπτη ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο σύντομα. "Ανάλογα με τα εισερχόμενα δεδομένα και τους εξελισσόμενους κινδύνους, μια άλλη αύξηση των επιτοκίων μπορεί να είναι κατάλληλη αρκετά σύντομα», είπε. «Αρκετοί παράγοντες υποδηλώνουν ότι ο ρυθμός αύξησης των επιτόκιο πρέπει να είναι σταδιακή," πρόσθεσε ο Powell. Ο διοικητής της Fed σημείωσε ότι το δημοψήφισμα για την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να επιβαρύνει την απόφαση για τα επιτόκια της Fed τον Ιούνιο. Ο Powell είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC).

• Η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR) κυκλοφόρησε τα εκκρεμή στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ την Πέμπτη. Οι εν αναμονή πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 5,1% τον Απρίλιο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες για αύξηση 0,6%, μετά από αύξηση 1,6% το Μάρτιο. Η φιγούρα του Μαρτίου αναθεωρήθηκε προς τα πάνω από μια αύξηση 1,4%. Η αύξηση οδηγήθηκε από αυξήσεις σε όλες σχεδόν τις περιοχές. Μόνο οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στην περιοχή Midwest μειώθηκαν τον Απρίλιο "Η ορμή, πάνω από 14 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, που δημιουργήθηκε από το 2010 και η προοπτική που αντιμετωπίζουν τα υψηλότερα ενοίκια και τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, στην πορεία φαίνεται να φέρνει περισσότερους ενδιαφερόμενους αγοραστές στην αγορά," είπε ο επικεφαλής οικονομολόγος της NAR του Lawrence Yun. "Ακόμη και αν τα ποσοστά αυξάνονται σύντομα, οι πωλήσεις έχουν περιθώριο για περαιτέρω επέκταση αυτό το καλοκαίρι, αν οι αυξήσεις της προσφοράς κατοικιών είναι αρκετές για να δώσουν στους αγοραστές επαρκή αριθμό από προσιτές επιλογές κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους", πρόσθεσε.

• Σύμφωνα με στοιχεία από το Bloomberg για τον Δείκτη Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης, οι προσδοκίες των καταναλωτών για την οικονομία των ΗΠΑ μειώθηκε σε 42,0 την εβδομάδα που έληξε στις 22 Μαΐου από 42,6 την προηγούμενη εβδομάδα. Η μείωση οδηγείται από πτώσεις στους 2 από τους 3 υπο-δείκτης. Το μέτρο των απόψεων της οικονομίας μειώθηκε σε 31,7 από 32,4, ο δείκτης αγοράς κλίματος παρέμεινε αμετάβλητος στο 38,9, ενώ ο δείκτης των προσωπικών οικονομικών υποχώρησε στο 55,3 από 56,5.

• Το Υπουργείο Εσωτερικών και Επικοινωνιών της Ιαπωνίας κυκλοφόρησε στοιχεία για τον πληθωρισμό της αργά το βράδυ της Πέμπτης. Ο εθνικός δείκτης τιμών καταναλωτή της Ιαπωνίας (ΔΤΚ) μειώθηκε με ετήσιο ρυθμό -0,3% τον Απρίλιο από -0,1% το Μάρτιο, σύμφωνα με τις προσδοκίες. Ο πληθωρισμός προήλθε κυρίως από τη μείωση των τιμών των καυσίμων και της επικοινωνίας. Οι τιμές των καυσίμων υποχώρησαν 9,1% από έτος σε έτος τον Απρίλιο, ενώ οι τιμές της επικοινωνίας υποχώρησαν 2,5%. Το εθνικό CPI της Ιαπωνίας εκτός των νωπών ειδών διατροφής παρέμεινε αμετάβλητο με ετήσιο ρυθμό -0,3% τον Απρίλιο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες για πτώση σε -0,4%. Στην Τράπεζα της Ιαπωνίας ο στόχος για τον πληθωρισμό είναι 2%.


III. Η κατάσταση της αγοράς

Αγορά Συναλλάγματος

Το συνάλλαγμα EUR / USD διαπραγματεύτηκε μικτά καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά ήταν επιφυλακτικοί μπροστά από μια ομιλία από την πρόεδρο της Fed Janet Yellen αργότερα μέσα στην ημέρα. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την κοινοποίηση των αναθεωρημένων στοιχείων για το ΑΕΠ των ΗΠΑ και τελικό δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Thomson Reuters / University of Michigan αργότερα μέσα στην ημέρα. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,1348 (υψηλό της 17ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - $ 1,1101 (MA (200) στο διάγραμμα Δ1).

 

Το συνάλλαγμα GBP/USD διαπραγματεύτηκε μικτά. Η αβεβαιότητα γύρω από το δημοψήφισμα για την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να είναι στο επίκεντρο σήμερα. Επίπεδο αντίστασης - $ 1,4768 (υψηλό 3ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - $ 1,4439 (χαμηλό της 23ης Μαΐου).

 

Το συνάλλαγμα AUD/USD διαπραγματεύτηκε μικτά. Η κερδοσκοπία ότι η Fed μπορεί να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο θα ζυγιστεί στο ζεύγος νομισμάτων. Οι υψηλότερες τιμές των βασικών εμπορευμάτων υποστήριξαν το ζεύγος νομισμάτων. Επίπεδο αντίστασης - AUD0.7364 (υψηλό της 17ης  Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - AUD0.7107 (χαμηλό 1ης Μαρτίου).

 

Το συνάλλαγμα USD/JPY διαπραγματεύτηκε μικτά. Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρατήρησαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των τιμών καταναλωτή από την Ιαπωνία. Ο πληθωρισμός τιμών καταναλωτή υποχώρησε τον Απρίλιο. Αυτά τα δεδομένα προστίθενται σε εικασίες ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας μπορεί να προσθέσει περαιτέρω μέτρα τόνωσης της οικονομίας. Επίπεδο αντίστασης - Y110.59 (υψηλό 20ης Μαΐου). Επίπεδο στήριξης - Y108.70 (χαμηλό της 18ης Μαΐου).

 Χρηματιστήριο 

Δείκτης Αξία Μεταβολή

S&P 2,090.1 -0.02%

NASDAQ 4,901.77 +0.14%

Dow 17,828.29 -0.13%

Nikkei 16,834.84 +0.37%

Hang Seng 20,579 +0.89%

Shanghai 2,821.54 -0.03%


Αμερικανικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν μικτά την Πέμπτη, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά ήταν επιφυλακτικοί λόγω μιας ομιλίας της προέδρου της Fed Janet Yellen την Παρασκευή. Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρατήρησαν και τα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ. Το Εμπορικό Τμήμα των ΗΠΑ κυκλοφόρησε τα δεδομένα για τα διαρκή αγαθά, την Πέμπτη. Στις ΗΠΑ οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν 3,4% τον Απρίλιο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες για αύξηση 0,5%, μετά από αύξηση 1,9% το Μάρτιο. Η φιγούρα του Μαρτίου αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω από μια αύξηση 0,8%. Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ κυκλοφόρησε τα στοιχεία ανέργων την Πέμπτη. Ο αριθμός των αρχικών αιτήσεων ανεργίας κατά την εβδομάδα που έληξε στις 21 του Μάη στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 10.000 σε 268.000 από 278.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές ανέμεναν τις αιτήσεις ανέργων να πέσουν σε 275.000.

Ασιατικοί δείκτες μετοχών έκλεισαν μικτά. Ο Ιαπωνικός δείκτης μετοχών Nikkei έκλεισε υψηλότερα στο αδύναμο γιεν.

Ευρωπαϊκοί δείκτες μετοχών διαπραγματεύθηκαν μικτά στην χρηματιστηριακή συνεδρίαση το πρωί.


Αγορά Ομολόγων

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10 ετών σημειώσεων κατέχουν το 1,83%

(-2 Μονάδες Βάσης)

Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων κατέχουν το 0, 15%

(-1 Μονάδα Βάσης)

Οι αποδόσεις των 10ετών gilts του Ηνωμένου Βασιλείου κατέχουν το 1,42% 

(-4 Μονάδες Βάσης)


Αγορά Εμπορευμάτων 

Light Sweet Crude Oil (WTI) futures διαπραγματεύθηκε χαμηλότερα. Το αργό πετρέλαιο για παράδοση τον Ιούλιο εγκαταστάθηκε στα $ 49,12 (+ 1,34%). Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα στο ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την απελευθέρωση των στοιχείων για τις  εξέδρες της Baker Hughes στη μέτρηση δεδομένων αργότερα μέσα στην ημέρα.

 

Χρυσός διαπραγματεύθηκε στα $ 1.221,60 (+ 0,15%). Η τιμή του διαπραγματεύθηκε υψηλότερα μπροστά από μια ομιλία από της προέδρου της Fed Janet Yellen αργότερα μέσα στην ημέρα.

 

 IV. Τα σημαντικότερα γεγονότα της σημερινής συνεδρίασης (ώρα GMT0)
08:30 Ηνωμένο Βασίλειο BBA εγκρίσεις δανείων

08:30 Ηνωμένο Βασίλειο Επιχειρηματικές Επενδύσεις

08:30 Ηνωμένο Βασίλειο ΑΕΠ (αναθεωρημένο)

12:30 Η.Π.Α Παραγγελίες διαρκών αγαθών εκτός της άμυνας

12:30 Η.Π.Α Συνεχόμενες αιτήσεις ανέργων 

12:30 Η.Π.Α Παραγγελίες διαρκών αγαθών 

12:30 Η.Π.Α Παραγγελίες διαρκών αγαθών εκτός Μεταφοράς 

12:30 Η.Π.Α Αρχικές Αιτήσεις Ανεργίας

14:00 Η.Π.Α Εν αναμονή Πωλήσεις Κατοικιών

23:30 Ιαπωνία Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στο Τόκιο

23:30 Ιαπωνία Εθνικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή
Μπορείτε να διαγραφείτε εδώ.


Όλο το δημοσιευμένο υλικό, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων, τιμές και γραφήματα είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και η TeleTRADE παρέχει μια υπηρεσία εκτέλεσης μόνο. 

Το υλικό αυτό δεν αποτελεί και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι αποτελεί ούτε επενδυτική συμβουλή, ούτε σύσταση για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου, ούτε να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε συναλλαγές, ούτε οποιαδήποτε άλλη νομική πράξη. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται λαμβάνονται από TeleTRADE από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες και ακριβείς, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή είναι ακριβείς. Οι πληροφορίες ή τα στοιχεία ή οι απόψεις που περιέχονται στο παρόν είναι δυνατόν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. 

Η TeleTRADE αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη ή εγγύηση για την ακρίβεια, την επικαιρότητα, την επάρκεια ή την πληρότητα του υλικού και για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά οποιουδήποτε είδους, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό σε, οποιαδήποτε απώλεια κερδών, τα οποία μπορεί να προκύψουν άμεσα ή έμμεσα από τη χρήση ή την εξάρτηση από τέτοιες υλικό. 

Παρελθοντικές  ή προσομοιωμένες προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων, και η πρόβλεψη δεικτών δεν αποτελεί αξιόπιστο οδηγό για τις μελλοντικές επιδόσεις. Το δημοσιευμένο υλικό δεν έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της επενδυτικής έρευνας, και δεν υπόκειται σε καμία απαγόρευση διαπραγμάτευσης πριν από τη διάδοση των ερευνητικών επενδύσεων.


 


ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ EMAIL ΜΟΥ

Μάιος 2016
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • 2003
 • 2002
Δευ
Τρί
Τετ
Πέμ
Παρ
Σάβ
Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Όλο το δημοσιευμένο υλικό αποτελεί επικοινωνία μάρκετινγκ αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και η εξάρτηση σε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια. Οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν ασφαλή ένδειξη μελλοντικών αποτελεσμάτων. Παρακαλώ διαβάστε το πλήρες έγγραφο αποποίησης ευθυνών.