Οδηγίες Εγκατάστασης για Mac OS

Η πλατφόρμα συναλλαγών μπορεί να εγκατασταθεί και να χρησιμοποιηθεί σε υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Mac OS με τη βοήθεια του Wine. Το Wine είναι ένα δωρεάν λογισμικό που επιτρέπει σε χρήστες συστημάτων όπως το Unix να τρέξουν εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί για χρήση σε Microsoft Windows. Μεταξύ άλλων εκδόσεων, το Wine διατίθεται και για Mac OS.

Το Wine δεν είναι μια απόλυτα σταθερή εφαρμογή, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά.

Για εγκατάσταση σε Mac OS, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή PlayOnMac, η οποία διατίθεται δωρεάν. Το PlayOnMac είναι ένα λογισμικό που βασίζεται στο Wine και επιτρέπει την εύκολη εγκατάσταση εφαρμογών των Windows σε λειτουργικό σύστημα Mac OS.

ΒΗΜΑ 1

Εικ. 1 Κατεβάστε το PlayOnMac

Για να εγκαταστήσετε το PlayOnMac, ανοίξτε την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος, μεταβείτε στην ενότητα «Downloads» και κάντε κλικ στο σύνδεσμο download the latest version. (βλέπε Εικ. 1.).

ΒΗΜΑ 2

Εικ. 2 Ανοίξτε το DMG

Μετά τη λήψη του πακέτου DMG, ανοίξτε το από την ενότητα «Downloads» του συστήματός σας.

ΒΗΜΑ 3

Εικ. 3 Παράθυρο εγκατάστασης

Το παράθυρο εγκατάστασης του PlayOnMac θα εμφανιστεί στην οθόνη σας. Αφού κάνετε κλικ στην επιλογή «Next», το πρόγραμμα εγκατάστασης θα επαληθεύσει την εγκατάσταση των διαφόρων εξαρτημάτων..

ΒΗΜΑ 4

Εικ. 4 Κατεβάστε το XQuartz

Το πρώτο απαραίτητο συστατικό που απαιτείται για τη λειτουργία του είναι το XQuartz. Πρόκειται για ένα λογισμικό για τη χρήση του X Window System σε Mac OS. Το X Window System παρέχει πρότυπα εργαλεία και πρωτόκολλα για τη δημιουργία μιας γραφικής διεπαφής χρήστη για λειτουργικά συστήματα όπως το Unix.

ΒΗΜΑ 5

Εικ. 5 Εγκαταστήστε το XQuartz

Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει το XQuartz ή θέλετε να το εγκαταστήσετε αργότερα, επιλέξτε «Don’t install XQuartz for the moment» ή «I’ve downloaded the file by myself».

Η εγκατάσταση του XQuartz ολοκληρώνεται σε διάφορα στάδια. Το πρώτο βήμα είναι να διαβάσετε τις σημαντικές πληροφορίες (Read Me) και να συμφωνήσετε με τους όρους της άδειας.

ΒΗΜΑ 6

Εικ. 6 Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού

Πριν από την εγκατάσταση, το σύστημα ασφαλείας του Mac OS θα σας ζητήσει να εισάγετε έναν κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό σας.

ΒΗΜΑ 7

Εικ. 7 Ολοκλήρωση της εγκατάστασης

Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Για να τεθούν σε ισχύ οι τροποποιήσεις, θα πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

ΒΗΜΑ 8

Εικ. 8 Εκτελέστε το PlayOnMac

Μετά την επανεκκίνηση του συστήματος, ανοίξτε το PlayOnMac από το αρχείο εγκατάστασης στον φάκελο «Downloads». Θα εμφανιστεί ξανά στην οθόνη σας το παράθυρο εγκατάστασης. Αυτή τη φορά, το πρόγραμμα εγκατάστασης θα ζητήσει να εγκαταστήσετε τις απαραίτητες γραμματοσειρές MS Windows για σωστή λειτουργία.

ΒΗΜΑ 9

Εικ. 9 Κύριο παράθυρο PlayOnMac

Συμφωνήστε με τους όρους χρήσης και περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Μετά από αυτό, το PlayOnMac είναι έτοιμο για χρήση. Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί στην οθόνη το κύριο παράθυρό του.

Αναβάθμιση του Wine

ΒΗΜΑ 10

Εικ. 10 Ενημέρωση του Wine

Για να αναβαθμίσετε το Wine με την πιο πρόσφατη έκδοση, ανοίξτε το PlayOnMac από το μενού στην κορυφή και επιλέξτε «Manage Wine Versions».

ΒΗΜΑ 11

Εικ. 11 Διαθέσιμες εκδόσεις του Wine

Μετά από αυτή τη διαδικασία, θα ανοίξει ένα παράθυρο με τις εκδόσεις του Wine που διατίθενται για εγκατάσταση. Επιλέξτε την πιο πρόσφατη έκδοση (αυτή τη στιγμή η έκδοση 1.5.21).

ΒΗΜΑ 12

Εικ. 12 Λήψη και εγκατάσταση του Wine

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, η τελευταία έκδοση του Wine θα εμφανιστεί στην αριστερή πλευρά του παραθύρου του PlayOnMac Wine versions manager. Μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο και να συνεχίσετε με την εγκατάσταση της πλατφόρμας συναλλαγών.

Εγκατάσταση του MetaTrader

ΒΗΜΑ 13

Εικ. 13 Ανοίξτε το αρχείο εγκατάστασης

Κατεβάστε το MetaTrader και προχωρήστε στην εγκατάσταση της πλατφόρμας. Όταν ολοκληρωθεί η λήψη, ανοίξτε το αρχείο εγκατάστασης. Θα ανοίξει αυτόματα με τη βοήθεια του PlayOnMac.

ΒΗΜΑ 14

Εικ .14. Τοποθετήστε την πλατφόρμα

Μετά από αυτό, η τυπική διαδικασία εγκατάστασης θα ξεκινήσει. Παρακαλώ συμπληρώστε όλα τα στάδια.

ΒΗΜΑ 15

Εικ. 15 Δημιουργία συντομεύσεων

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, το PlayOnMac θα σας δώσει την επιλογή να δημιουργήσετε συντομεύσεις για τα στοιχεία της πλατφόρμας, καθώς και να εισάγετε κώδικες δημιουργού για το «MetaEditor» και «MetaTester».

ΒΗΜΑ 16

Εικ. 16 Ξεκινήστε την πλατφόρμα

Μετά τη δημιουργία των απαραίτητων συντομεύσεων, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα συναλλαγών. Για να ξεκινήσετε, κάντε διπλό κλικ πάνω στο παράθυρο PlayOnMac.

Οι συναλλαγές γίνονται με δική σας ευθύνη. Παρακαλώ ελέγξτε τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες των εφαρμογών αυτών, προτού ξεκινήσετε να συναλλάσσεστε. Εάν δεν έχετε επαρκή εμπειρία, καλό είναι να δοκιμάσετε πρώτα την πλατφόρμα σε ένα δοκιμαστικό λογαριασμό.